SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Vlinder feeëncakejes

met sinaasappelcurd
Met vers fruit, Lente en Cupcakes
Vlinder fairy cakes sidepic

Fairy Cakes
100 gram fijne suiker
100 gram boter
2 grote vrije uitloop bio-eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
Voor de vulling
3 eetlepels sinaasappelcurd
Voor de icing
50 gram zachte boter
100 gram gezeefde poedersuiker + extra

Vlinder fairy cakes sidepicll

Feeëncakejes zijn altijd een traktatie, de zachte cakejes met een zoete vulling en botercrème zijn hier zeer geliefd. Als ze er dan ook nog mooi uitzien - bijvoorbeeld met een vlinder erop - dan is iedereen hier blij dat het lente is!

De pluim voor het recept gaat naar Mary Berry. Deze Grand Old Lady van het bakken verrast ons elke keer weer met nieuw lekkers. We hopen dat ze dat nog lang mag doen!

Zo maak je haar Vlinder Feeëncakejes

Verwarm de oven voor op 180°C

Vlinder fairy cakes 01
Vlinder fairy cakes 02
Vlinder fairy cakes 03
Vlinder fairy cakes 04

Mix een beslag van alle cake-ingrediënten.

Zet 6 papieren vormpjes in een cupcake-bakblik.

Schraap het beslag van de randen van de mixerkom.

Schep de vormpjes tot ¾ vol met beslag.

Vlinder fairy cakes 05
Vlinder fairy cakes 06
Vlinder fairy cakes 07

Plaats het bakblik in het midden van de oven.

Bak de cakejes in 15 - 20 minuten gaar.

Laat de cakejes eerst in de vorm afkoelen.

Neem de cakejes na 10 minuten uit het bakblik en laat ze verder afkoelen op een rooster

Vlinder fairy cakes 08
Vlinder fairy cakes 09
Vlinder fairy cakes 10

Snij een schijfje van elk cakeje.

Snij de schijfjes doormidden.

Maak halverwege een inkeping.

Zo maak je vanille-botercrème

Vlinder fairy cakes 11
Vlinder fairy cakes 12
Vlinder fairy cakes 13
Vlinder fairy cakes 14

Zeef de poedersuiker.

Voeg de zachte boter toe.

Mix tot een gladde botercrème.

Spuit rozetjes op de cakejes.

Vlinder fairy cakes 15
Vlinder fairy cakes home

Druk de halve schijfjes cake in de botercrème.

Schuin omhoog, zodat ze op vlindervleugels lijken.