Fairy Cakes
100 gram fijne suiker
100 gram boter
2 grote vrije uitloop bio-eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
Voor de vulling
3 eetlepels sinaasappelcurd
Voor de icing
50 gram zachte boter
100 gram gezeefde poedersuiker + extra
Feeëncakejes zijn altijd een traktatie, de zachte cakejes met een zoete vulling en botercrème zijn hier zeer geliefd. Als ze er dan ook nog mooi uitzien - bijvoorbeeld met een vlinder erop - dan is iedereen hier blij dat het lente is!
De pluim voor het recept gaat naar Mary Berry. Deze Grand Old Lady van het bakken verrast ons elke keer weer met nieuw lekkers. We hopen dat ze dat nog lang mag doen!
Zo maak je haar Vlinder Feeëncakejes
Verwarm de oven voor op 180°C
Mix een beslag van alle cake-ingrediënten.
Zet 6 papieren vormpjes in een cupcake-bakblik.
Schraap het beslag van de randen van de mixerkom.
Schep de vormpjes tot ¾ vol met beslag.
Plaats het bakblik in het midden van de oven.
Bak de cakejes in 15 - 20 minuten gaar.
Laat de cakejes eerst in de vorm afkoelen.
Neem de cakejes na 10 minuten uit het bakblik en laat ze verder afkoelen op een rooster
Snij een schijfje van elk cakeje.
Snij de schijfjes doormidden.
Maak halverwege een inkeping.
Zo maak je vanille-botercrème
Zeef de poedersuiker.
Voeg de zachte boter toe.
Mix tot een gladde botercrème.
Spuit rozetjes op de cakejes.
Druk de halve schijfjes cake in de botercrème.
Schuin omhoog, zodat ze op vlindervleugels lijken.