Boodschappenlijstje
25 gram zachte boter
150 gram fijne suiker
1 theelepel vanille-extract
2 vrije uitloop bio-eieren
3 rijpe bananen, gepureerd
195 gram zelfrijzend bakmeel
½ theelepel wijnsteenpoeder
80 ml melk
Roomkaas Topping
250 gram smeerbare roomkaas
125 gram poedersuiker
12 verse bio-aardbeien
Aan het begin van de zomer zijn er weer volop aardbeien te koop, onze monstertjes houden ervan! Daarom bakken we vandaag heerlijke cupcakes met een cheesecake topping en met aardbeien-vlinders erop. Echte zomercupcakes! Het recept is voor 12 cupcakes, wij bakken er vandaag 6.
Zo maak je de Vlindercupcakes
Klop de boter, suiker en vanille doorelkaar.
Klop er 1 voor 1 de eierendoor.
Mix tot alles goed gemengd en luchtig is.
Pureer dan de bananen met een vork.
Klop de bananenpuree door het botermengsel.
Zeef het meel en de wijnsteenpoeder er bij.
Roer het door en vouw ook de melk in.
Verwarm de oven voor op 180°C en zet papieren vormpjes in de bakvorm
Roer het beslag kort door.
Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de cupcakes in 20-25 minuten.
Laat de cupcakes even afkoelen in de vorm.
Check of de cupcakes gaar zijn met een houten prikker
Tewijl de cupcakes helemaal afkoelen maar je de cheesecake topping
Doe de zachte kaas en de poedersuiker in de mixer.
Klop het door elkaar tot het licht en luchtig is.
Schep de topping in een spuitzak.
Laat het even opstijven in de ijskast.
De cupcakes zijn helemaal afgekoeld.
Spuit de cheesecake topping op de cupcakes.
Laat de topping nog even koelen.
Was, droog en snij de aardbeien, druk ze op de cupcakes,
De Vlindercupcakes smaken erg lekker bij de thee!
Fijne Zomer!