De boodschappen
225 gram zachte boter
225 gram fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei
1 theelepel vanille-extract
375 gram Zeeuwse bloem
1 theelepel bakpoeder
3 kleuren rolfondant
eetbare glitter
Madelief van 10 en Eefje van 5 jaar zijn dol op koekjes bakken en opeten! We grijpen dus elke gelegenheid aan - want een koekje smaakt altijd lekker - en vandaag maken we vlinders omdat het lente is. Madelief kan al (bijna) helemaal alleen het deeg maken en Eefje helpt met koekjes uitsteken. Super!
Zo maak je vlinderkoekjes
Nog net op tijd, het vanille-smaakje!
- Blijf mixen tot zich grove kruimels vormen en kneed het deeg dan snel glad, met de hand
- Verpak het deeg in vershoudfolie en zet het een uurtje in de ijskast
Verwarm de oven voor op 170°C
Kneed het koude deeg snel zacht, rol het uit tot 1 cm.
Bak de koekjes in 10 minuten goudbruin en laat ze afkoelen.
Rol de kleurtjes rolfondant dun.
Snij uit wit alleen de lijfjes.
Strijk druppels water op het lijfje en plak op.
Maak de achterkant van de vlinder nat.
Plak de fondant-vlinder op het koekje.
Strijk wat eetbare glitter op de vleugels.
De vlinderkoekjes zijn bijna te mooi om op te eten!
Fijne lente!