SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We bakken vlinderkoekjes

omdat het lente is!
Lente, Koekjes bakken en Traktatie
Vlinderkoekjes side

De boodschappen
225 gram zachte boter
225 gram fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei
1 theelepel vanille-extract
375 gram Zeeuwse bloem
1 theelepel bakpoeder
3 kleuren rolfondant
eetbare glitter

Vlinderkoekjes. promo2

Madelief  van 10 en Eefje van 5 jaar zijn dol op koekjes bakken en opeten! We grijpen dus elke gelegenheid aan  - want een koekje smaakt altijd lekker - en vandaag maken we vlinders omdat het lente is. Madelief kan al (bijna) helemaal alleen het deeg maken en Eefje helpt met koekjes uitsteken. Super!

Zo maak je vlinderkoekjes

Vlinderkoekjes01
Vlinderkoekjes02
Vlinderkoekjes03
Vlinderkoekjes04
Madelief weegt precies de suiker af.
Dan even de boter afwegen.
Ze mixt suiker en boter romig.
Eitje loskloppen en de botermix erdoor.
Vlinderkoekjes05
Vlinderkoekjes06
Vlinderkoekjes07
Vlinderkoekjes08
Weer even goed mixen.
Meel afwegen...
In beetjes bij de mix zeven...

Nog net op tijd, het vanille-smaakje!

  • Blijf mixen tot zich grove kruimels vormen en kneed het deeg dan snel glad, met de hand
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en zet het een uurtje in de ijskast

Verwarm de oven voor op 170°C

Vlinderkoekjes09
Vlinderkoekjes eef
Vlinderkoekjes 11

Kneed het koude deeg snel zacht, rol het uit tot 1 cm.

Nu is Eefje aan de beurt, zij steekt de vlinders uit.

Bak de koekjes in 10 minuten goudbruin en laat ze afkoelen.

Vlinderkoekjes 12
Vlinderkoekjes 13
Vlinderkoekjes 14
Vlinderkoekjes 15

Rol de kleurtjes rolfondant dun.

Steek er vlinders uit.
Steek vlinders uit wit fondant

Snij uit wit alleen de lijfjes.

Vlinderkoekjes 16
Vlinderkoekjes 17
Vlinderkoekjes 18

Strijk druppels water op het lijfje en plak op.

Maak de achterkant van de vlinder nat.

Plak de fondant-vlinder op het koekje.

Vlinderkoekjes 19
Vlinderkoekjes 20

Strijk wat eetbare glitter op de vleugels.

De vlinderkoekjes zijn bijna te mooi om op te eten!

Fijne lente!