Boodschappenlijstje voor 24 mini-cupcakes
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram boter (kamertemperatuur)
1½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanile extract
125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
snuf zout
2 eetlepels melk
rolfondant, rood,wit, blauw en oranje
Voor de laatste koninginnedag bakken we mini-cupcakes voor de mini-monstertjes. Vanille vinden ze eigenlijk het lekkerst en fondant ook, dus het is niet moeilijk om te kiezen ;)) De cupcakes worden rood, wit blauw, net als onze vlag met daarop een oranje kroontje, omdat Koningin Beatrix afscheid neemt van de troon.
Zo maak je onze Koninginnedag-cupcakes
Verwarm de oven voor op 175°C en zet papieren vormpjes in het cupcake-bakblik
Klop suiker en boter romig en bleek van kleur.
Klop er 1 voor 1 de eieren door en dan de vanille.
Zeef het meel geleidelijk bij het botermengsel.
Vouw het meel in tot alles goed gecombineerd is.
Vouw dan de melk in het beslag.
Schep de vormpjes driekwart vol beslag.
Bak de cupcakes in +/- 15 minuten gaar.
Terwijl de cupcakes bakken steken we het rolfondant uit
Laat ze 5 minuten koelen in het bakblik.
Zet de cupcakes dan op een rooster.
Rol het fondant dun uit onder vershoudfolie.
Steek er rood, wit en blauwe cirkels uit.
Plak de cirkels met een druppel water op de cupcakejes
Snij strepen uit en plak ze op.
Wij kochten kroontjes uitstekers.
Steek of snij kroontjes uit.
Plak een kroontje op elke cupcake.
Thee bij de cakejes en je hebt al een feestje ;))
Fijne Koninginnedag!