SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Wat is het verschil

tussen icing en frosting?
Info en Kook- en baktips

Je hebt icing en je hebt frosting om taart, cupcakes en koekjes mee te decoreren maar als je nog niet zo lang bakt kan dat soms verwarrend zijn. De namen worden vaak door elkaar gebruikt in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ze noemen het soms icing (wij: glazuur) , soms frosting (botercrème), maar ze bedoelen vaak hetzelfde. In recepten worden de woorden icing en frosting ook vaak door elkaar gebruikt waardoor je als amateurbakker het idee krijgt dat het wel hetzelfde zal zijn maar dat is niet correct.

Er is wel degelijk een belangrijk verschil: icing is gebaseerd op suiker en frosting is gebaseerd op boter. Waarmee dan weer niet bedoeld wordt dat in icing relatief meer suiker zit en in frosting relatief meer boter. Natuurlijk niet, dat zou al te simpel zijn! Hoewel icing altijd voornamelijk uit suiker bestaat is in frosting naast veel suiker een flink deel boter verwerkt.

Maar wanneer en waarvoor gebruik je wat dan?

Icing (glazuur)

Icing 01
Icing 02
Icing 03

Op koekjes wordt eigenlijk altijd glazuur (icing of Royal Icing) gebruikt maar ook op cake of cupcakes is het erg lekker en staat het mooi!

Frosting (Botercrème)

Frosting 01
Frosting 02

Frosting wordt soms gebruikt als taartvulling in laagjes of het wordt opgestreken of -gespoten voor decoratie. Soms spuit de banketbakker frosting op (bitter)koekjes: petit four of in chocoladebakjes, dan heten ze Mignon Suisse maar op cupcakes wordt frosting het meest gebruikt.

Hopelijk is het een en ander nu duidelijk maar heb je nog vragen mail ze naar ons en wij doen ons best om je zsm een antwoord te geven!