Boodschappenlijstje
1/2 watermeloen
2 groene kiwi's
1.5 theelepel fijne suiker
druppels groene voedingskleurstof
In dit laatste zomervakantie-weekend maken we samen met ons jongste mini monstertje watermeloen ijslollies. Het kwik staat vandaag rond de dertig graden dus we snakken naar iets koels en verfrissends! Het schepje suiker is niet als zoetmaker bedoeld, het zorgt ervoor dat het ijs niet korrelig wordt tijdens het bevriezen.
Zo maak je watermeloen-ijslollies
Snij en schil de meloen.
Snij de meloen in stukken,
Blend de stukken glad.
Blend het in twee keer.
Wrijf de het meloensap door een zeef.
Roer er 1 theelepel suiker door.
Giet het sap tot 3/4 in de vormpjes.
Zet de ijslollies in de vriezer en laat ze in minstens 3 uur bevriezen. Schil en snij intussen de kiwi's
Blend de kiwi's, hou iets achter.
Roer er suiker in, giet op het ijs.
Roer kleur door het restant.
Zeef de pitjes eruit.
Zet de ijslollies terug in de vriezer.
Zet de meloen ijslollies een paar uur in de vriezer.
Tip! Hou de ijslollie-vormpjes even onder de warme kraan, dan komen de ijsjes gemakkelijk uit de vorm.