De Boodschappen
220 gram zachte boter, zonder zout
200 gram fijne suiker
1 groot vrije uitloop ei, losgeklopt
2 theelepels vanille extract
400 gram Zeeuwse bloem
snuf zout
180 gram Tony's pure chocolade
180 gram Tony's witte chocolade
4 eetlepels slagroom
gekleurde confetti-sprinkeltjes
Voor het Suikerfeest bakken we feestelijke koekjes, Engelse shortbread confetti-harten. Omdat we ze aan de mini-monstertjes mee naar school willen geven, om te trakteren, bakken we er veel. We bakken de koekjes in drie keer want we willen graag dat er genoeg zijn voor iedereen in de klas. Met 45 koekjes lukt dat wel, er zijn er zelfs genoeg om eventjes te proeven ;))
Zo bak je confetti-harten
Mix de boter met de suiker romig.
Klop de eieren er 1 voor 1 door.
Klop met het laatste ei vanille mee.
Zeef de bloem met het zout.
Kneed het meel in gedeelten door de botermix.
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Laat het deeg 30 minuten in de ijskast rusten.
Leg bakpapier op de bakplaat,
Rol het deeg uit tot 1cm dik.
Steek de harten uit.
Zet de koekjes 10 min. in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 180°C - 160°C hete lucht
Bak de koekjes in 12 - 15 minuten lichtbruin.
Laat ze 5 minuten op de plaat afkoelen.
Leg de koekjes dan op een rooster.
Terwijl de koekjes afkoelen smelt je de chocolade, we beginnen met wit
Hak de chocolade fijn.
Smelt het au bain marie.
Neem het van het vuur.
Roer er 2 eetlepels room door.
Doop de koekjes tot de helft in de witte chocolade en doe hetzelfde met de pure chocolade
Strooi sprinkels op de chocola en laat het drogen.
Lekker bij de thee en de kids zijn erg blij!
Eid Mubarak!