Boodschappenlijstje
75 gram zachte boter
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
125 gram Zeeuwse bloem
¼ theelepel bakpoeder
Decoratie
poedersuiker, om te strooien
wit rolfondant
roze rolfondat
druppels water
Vandaag bakken we Paashaas-oren, dat worden heerlijke koekjes! Op de koekjes plakken we rolfondant in twee kleuren, want dat vinden de mini-monstertjes het lekkerst. Als we er dan ook nog aardbeienmelk bij maken is het feest compleet! Wie wil er nu niet zo'n grappig Paashazendrankje met koek-oren?
Zo maak je Paashaas-oren
Doe de boter en suiker in de mixerkom.
Klop het in 10 minuten samen romig.
Doe het ei en de vanille bij het botermengsel.
Schraap de kant van de kom schoon.
Zeef het meel en bakpoeder geleidelijk erbij.
Vouw het meel in het botermengsel met een spatel.
Zorg ervoor dat het meel volledig opgenomen is.
Kneed het deeg even snel met de hand.
Verpak het in vershoudfolie.
Laat het deeg 1 uur rusten in de ijskast.
Het uur is om, pak het deeg erbij
Bovenaan de pagina vind je het patroon voor de hazenoren. Download, print, knip uit en trek na op dik karton
Kneed het deeg even door.
Rol het deeg uit tot 1cm dikte.
Snij hazenoren uit het deeg.
Zet ze 30 minuten in de ijskast.
Bak de koekjes in 12-15 minuten lichtbruin.
Laat ze even rusten op de bakplaat.
Dan helemaal afkoelen op een rooster.
Terwijl de koekjes helemaal afkoelen snij je het fondant uit
Strooi poedersuiker op je werkplek en rol het fondant dun uit.
Snij witte hazen-oren uit met behulp van de kartonnen mal.
Snij op dezelfde manier roze binnenoren uit het fondant.
Plak de fondant-oren op de koekjes met een druppeltje water.
Maak de aardbeienmelk en zet de Paashazen-oren op de glazen.
Vrolijk pasen!