Icon en

We bakken een mangotaart

het is de tweede paasdag
Met slagroom, Met vers fruit, Taart en Pasen
Mango taart sidepic

Boodschappenlijstje
2 rijpe mango’s
1 flesje Blue Band finesse, kookroom
3 vrije uitloop bio-eieren
75 gram fijne suiker
1 theelepel vanille extract
75 gram patent bloem
poedersuiker, naar smaak

Optioneel: slagroom, om te serveren

Mango taart 13

Een mooi gele taart is perfect voor pasen en mango vindt iedereen hier erg lekker. Kan niet beter dus! Of toch, het is ook nog de snelst te maken taart ooit! Een makkie, vinden wij. Dek de taart halverwege het bakken wel af met aluminiumfolie, hij wordt heel snel (te!) bruin.

Zo maak je de mangotaart

Mango taart 01
Mango taart 02
Mango taart 03

Vet een 20cm doorsnee bakvorm in.

Schil en snij de mango's.

Leg de schijfjes netjes in de bakvorm.

Verwarm de oven voor op 175°C / 155°C hetelucht

Zo maak je het beslag

Mango taart 04
Mango taart 05
Mango taart 06
Mango taart 07

Doe de Finesse, eieren en vanille in de mixerkom.

Doe de fijne suiker erbij.

Klop alles samen tot het luchtig is.

Zeef het meel erbij en klop het geleidelijk door het mengsel.

Mango taart 08
Mango taart 09
Mango taart 10

Pak de bakvorm met de mango's erbij.

Schenk het beslag over de mango's.

Bak de taart in 20 minuten lichtbruin.

Vergeet niet de taart halverwege het bakken af te dekken met aluminiumfolie!

Mango taart 11
Mango taart homepage

Laat de taart even afkoelen in de vorm.

Haal een mesje langs de rand en keer de taart om op een platte schaal.

Bestrooi de taart wel of niet met poedersuiker, maar warm smaakt hij het lekkerst!