Boodschappenlijstje
2 rijpe mango’s
1 flesje Blue Band finesse, kookroom
3 vrije uitloop bio-eieren
75 gram fijne suiker
1 theelepel vanille extract
75 gram patent bloem
poedersuiker, naar smaak
Optioneel: slagroom, om te serveren
Een mooi gele taart is perfect voor pasen en mango vindt iedereen hier erg lekker. Kan niet beter dus! Of toch, het is ook nog de snelst te maken taart ooit! Een makkie, vinden wij. Dek de taart halverwege het bakken wel af met aluminiumfolie, hij wordt heel snel (te!) bruin.
Zo maak je de mangotaart
Vet een 20cm doorsnee bakvorm in.
Schil en snij de mango's.
Leg de schijfjes netjes in de bakvorm.
Verwarm de oven voor op 175°C / 155°C hetelucht
Zo maak je het beslag
Doe de Finesse, eieren en vanille in de mixerkom.
Doe de fijne suiker erbij.
Klop alles samen tot het luchtig is.
Zeef het meel erbij en klop het geleidelijk door het mengsel.
Pak de bakvorm met de mango's erbij.
Schenk het beslag over de mango's.
Bak de taart in 20 minuten lichtbruin.
Vergeet niet de taart halverwege het bakken af te dekken met aluminiumfolie!
Laat de taart even afkoelen in de vorm.
Haal een mesje langs de rand en keer de taart om op een platte schaal.
Bestrooi de taart wel of niet met poedersuiker, maar warm smaakt hij het lekkerst!