SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We bakken gansjes van brood

voor het Sint Maarten's feest
Waldorf recepten, Herfst, Broodjes bakken en Feesten van over de wereld
Gansjes van brood sidepic

Boodschappenlijstje
1 zakje droge gist
100 ml lauw water
500 gram broodmeel
1 theelepel zout
45 gram zachte boter
2 eetlepels honing (+ extra)
250 ml water
chocolade knoopjes

gans-uitsteker 17.5cm

Gansjes van brood sidepicll

Voor Sint Maarten bakken we gansjes, van brooddeeg. Ze smaken lekker, zo uit het vuistje maar ook bij het luie weekend-ontbijt. We hebben deze heel leuke uitsteekvorm, die prima werkt. De mini-monstertjes vinden de ganzenbroodjes erg lekker en ook grappig! Ze kunnen hun gang gaan, met dit recept maak je er twaalf!

Zo maak je Ganzenbroodjes

Gansjes van brood 01
Gansjes van brood 02
Gansjes van brood 03
Gansjes van brood 04

Roer de gist met lauw water, zet het 10 minuten opzij.

Doe meel, zout, boter, honing, water en gistmengsel in de mixer.

Mix het samen in 10 minuten tot een kleverig, elastisch deeg.

Kneed het deeg kort met de hand door.

Leg het deeg in een grote, schone kom die lichtjes is ingevet en dek de kom af

Gansjes van brood 05
Gansjes van brood 06
Gansjes van brood 07

Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.

Rol het deeg uit tot 2.5 - 3 cm dikte.

Steek er 12 gansjes uit met de uitsteker.

Gansjes van brood 08
Gansjes van brood 09

Leg de ganzen op een bakplaat met bakpapier.

Dek de bakplaat af met een theedoek.

Laat de gansjes zo nog een half uurtje rijzen

Verwarm de oven voor tot 170°C

Gansjes van brood 10
Gansjes van brood 11
Gansjes van brood 12

Bak de ganzen in 15 tot 20 minuten gaar en licht goudbruin.

Laat de ganzen afkoelen op een rooster en bak de volgende plaat.

Plak er chocolade oogjes op, met een piepklein druppeltje honing.

Gansjes van brood 14
Gansjes van brood homepage

Eet de ganzen lekker puur, uit het vuistje.

Of eet ze bij je luie weekendontbijt, met jam er op.

Fijn Sint Maarten's feest!