Boodschappen koekjes
125 gram Zeeuwse bloem
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
½ theelepel bakpoeder
Royal Icing
110 gram bakkers poedersuiker
25 gram gepasteuriseerd eiwit
½ theelepel citroensap
voedings-kleurstof, kleuren naar keuze
Voor pasen maken we koekjes in gezellige kleurtjes met royal icing, de mini-monsters zijn er dol op! De koekjes bak je volgens ons recept op PDF, je hebt alleen een eivormig-koekuitstekertje nodig. Het koekjesdeeg is snel klaar, we leggen het deeg een paar uurtjes in de ijskast. Vandaag pakken we het recept op bij het uitrollen van het deeg.
Zo maak je paasei-koekjes
Leg een vel bakpapier op de bakplaat
Rol het koude deeg uit op een bakmat bestrooid met meel.
Leg twee latjes langs het deeg om het gelijkmatig uit te rollen
Steek eitjes uit, rol het restant deeg weer uit maak het op.
Leg de koekjes met wat afstand op de bakplaat.
Zet de bakplaat met de koekjes 1 uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 170°C en schuif de koekjes in de oven.
Bak de koekjes 10 - 12 minuten en laat ze afkoelen op de plaat.
Schuif de koekjes op een rooster om helemaal af te koelen, maak intussen de icing
Weeg suiker en eiwit af.
Zeef de suiker in de mixerkom.
Voeg eiwit en citroen toe.
Klop de icing glanzend.
Spuit eerst alle witte randjes.
Vul al het wit in.
Laat drogen in de ijskast.
Roer de kleuren erdoor.
Vul de open vlakken in met kleur.
Maak op de kuikens oogjes, snaveltje en een kuifje, met een satéstokje.
Vrolijk Pasen!