De boodschappen
250 gram bloem
50 gram boter of vegan margarine
140 gram lichtbruine basterdsuiker
1 vrije uitloop eidooier
1 theelepel bakpoeder
1½ theelepel koekkruiden
4 eetlepels melk (ongezoete amandelmelk)
bloem om te bestuiven
150g poedersuiker
enkele druppels citroensap
voedingskleurstof in diverse kleuren
rolfondant in diverse kleuren
20 gram melkchocolade
Nu Sinterklaas en de Pieten weer rondrijden door het land zijn de mini-monstertjes helemaal in de stemming voor Sinterklaaskoekjes. We bakken peperkoek en knoeien er vrolijk op los met glazuur. Nu we er een mini-monstertje bij hebben met koemelk-allergie, maar ook voor kids met lactose intolerantie, gebruiken we plantaardige wajang margarine en ongezoete amandelmelk om mee te bakken en dat gaat super!
Vandaag willen we laten zien dat het allemaal niet zo netjes hoeft terwijl het op het eind helemaal goed komt. Veel lol hebben we hier mee en daarna lekker snoepen natuurlijk! En zo hoort dat, in de laatste twee maanden van het jaar. De Pieten doen we eerst, morgen hebben nog een gezellige middag met Sinterklaas. En dan zit deze bakmarathon er weer op voor dit jaar. Op maandag kunnen we bijkomen, dan gaan de kids weer naar school!
Zo maak je onze Pieten (Pieten koekuitstekers)
Verwarm de oven voor tot 170°C en pak het deeg uit de ijskast. Snij het doormidden, bewaar de helft tot morgen!
Het glazuur hoeft niet al te netjes aangebracht te worden, we snijden het later gemakkelijk bij. Wij brengen het glazuur aan met een theelepel.
Pas wel op dat je aangrenzende kleuren eerst laat drogen. Anders vloeien ze in elkaar en dat staat niet mooi. Je kunt na de broek bijvoorbeeld wel gelijk de schoenen en de muts doen. Maar wacht even met het jasje tot de broek droog is. Laat dan het jasje weer eerst goed drogen voor je de kraag aanbrengt.
Het werkje is niet moeilijk maar vraagt wel geduld!