SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We gaan naar Naturalis

het is krokusvakantie!
Info, Vakantie- & weekenduitjes, Wetenschap en Informatief en leerzaam
Naturalis sidepic

Naturalis Biodiversity Center
Darwinweg 2
2333 CR Leiden

Telefoon: 071 - 7519 600
Website: Naturalis

Tickets

Openingstijden:
Dagelijks van 10.00 tot 17.00

Naturalis sidepicll

Voor ons voorjaarsvakantie-uitje gaan we naar Naturalis in Leiden. Wat is Naturalis? Het is een heel groot Museum met een wetenschappelijke verzameling van bijna 4.5 miljoen objecten in de vaste collectie. Het is ook een academisch onderzoeksinstituut voor biodiversiteit, waar meer dan 100 wetenschappers en onderzoekers werken. Alles op het gebied van de aarde wordt hier onderzocht, van de eerste dieren en mensen tot de natuur van vandaag.

Maar waarom hebben de mini-monstertjes Naturalis gekozen? Ze willen echte dinosaurussen zien, ook al zijn het alleen de skeletten. Bovendien verzamelen ze stenen en mineralen dus dit uitje is perfect voor ze!

We gaan eerst onze wereldberoemde T-Rex Trix opzoeken!

Trix 01
Trix 03

En daar sta je dan, oog in oog met de echte T-Rex Trix! Is dat bijzonder!
Ze is zo mooi van dichtbij! Even het bordje lezen...we lezen dat er een gat in de kop van Trix zit en hoe zij daar waarschijnlijk aan gekomen is. Er werken hier heel veel wetenschappers die al deze dingen onderzoeken. Daarom weten we nu zoveel van Trix en van de ander Dino's. Zelfs hoe lang Trix ongeveer geleefd heeft, maar dat verklappen we niet ;)

Dino's 04
Dinos 02
Dinos 03
Dinos 04

Maar er zijn nog veel meer dino's in Naturalis en niet van die kleintjes ook. Hun skeletten zijn erg indrukwekkend en ongelofelijk mooi!

Dan gaan we - ook heel bijzonder - Nederland in de IJstijd bekijken
Als we bij De Aarde naar binnen stappen zien we wanden vol met botten en als eerste een echt mammoet-skelet! Ook al is het geen dinosaurus hij is toch erg cool en imponerend, met die grote slagtanden! We zien ook nog een soort hert en (ook heel bijzonder!) een Grottenbeer skelet in deze ruimte.

Ijstijd.nl 01
Ijstijd.nl 02
Ijstijd.nl 03

Door een viewer kijken we hoe de dieren uit de ijstijd heel lang geleden in groepen over de kale vlakten trokken. Er is ook een half bevroren rivier in het landschap gemaakt, daar zie je de dieren oversteken op zoek naar eten. Het is een groot diorama dat heel mooi is gemaakt!

Mammoet 01
Ijstijd.nl 01
Ijstijd nl 02

Dan gaan we op onze tweede missie: stenen en mineralen zoeken, die vinden we bij De Aarde

Deaarde 01
Deaarde 02
Deaarde 03
De aarde 04

Hier hebben we ook naar uitgekeken en we worden niet teleurgesteld! We zien de prachtigste en bijzonderste stenen, half edelstenen en mineralen. Ook hier mogen we alles vragen wat we willen weten en iedereen is even aardig en geduldig!

Stenen mineralen en fossielen 05
Stenen mineralen en fossielen  06
Deaarde 04

Wat een fijne ochtend was het en wat hebben we veel bijzonder en coole dingen gezien. We hebben ook veel geleerd vandaag maar dat ging eigenlijk ongemerkt. :))

Nu gaan we eerst nog even koffiedrinken, dan langs de museumshop en dan naar weer op weg naar huis

Naturalis giftshop
Dino magneet
Ammoniet

Dit is het beste museum ooit, verzuchten de mini-monsters. Het museum is zo mooi en bjzonder maar ook heel groot en er is nog veel moois dat we niet hebben gezien vandaag. Bovendien vonden de monstertjes het zo leuk dat iedereen daar zoveel wist over wat ze zagen. En ook dat ze de tijd namen om het aan ons uit te leggen.

In de meivakantie gaan we weer!