Boodschappenlijstje
Voor de frambozensiroop
250 gram bevroren frambozen
100 gram fijne suiker
½ citroen
Voor de limonade
½ limoen, alleen sap
1½ bio citroen, alleen sap
3 eetlepels frambozensiroop
50 gram fijne suiker
½ liter (bruisend mineraal) water
ijsblokjes
Vandaag maken we roze limonade, lekker met frambozen. De frambozen in dit recept van Emily Angle zijn bevroren, je hebt een kaasdoek nodig en/of een zeef en ook een lege, schone jampot. Dan kun je meteen beginnen!
Zo maak je roze limonade
Doe de frambozen in een pan met 2 eetlepels water.
Breng de frambozen rustig aan de kook.
Laat ze 5 minuten zacht doorkoken en roer af en toe.
Zet een kom klaar met een zeef er op en kaasdoek erin.
Laat de frambozenpuree 2 uur uitlekken.
Pers intussen een halve citroen uit.
Doe in een steelpan met de 100g suiker.
Zet de steelpan voorlopig opzij
Pers de 1.5 citroen en de halve limoen uit.
Giet het sap samen in een kan en zet het opzij.
Knijp de laatste druppels uit de frambozenpuree.
Schenk het gezeefde sap in de steelpan.
Roer het frambozensap door het suiker-, citroen- en limoenmengsel.
Verwarm het mengsel op laag vuur en smelt de suiker.
Als de suiker gesmolten is, is je frambozen siroop klaar.
Giet de siroop in de schone pot, draai de pot stevig dicht, laat eerst afkoelen naar kamertemperatuur en zet dan in de ijskast
Zo maak je roze limonade
Meng het citroen- en limoensap, suiker en siroop in een kan.
Roer om de suiker op te lossen en vul het mengsel aan met water.
Serveer de roze limonade met lekker veel ijsblokjes