SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We gaan weer naar Archeon

de Romeinen zijn er!
Info, Zomer, Vakantie- & weekenduitjes en Geschiedenis
Archeon home

Museumpark Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn

Telefoon  0172-447 744
Email info@archeon.nl
online

Openingsdagen en tijden
31 augustus t/m 30 oktober 2022
Woensdag, zaterdag, zondag 10:00-17:00   
Donderdag en vrijdag  10:00-16:00

Archeon 01
Archeon 02
Archeon 03

Het zij de Romeinse weken in Archeon en die willen we natuurlijk niet missen! We zijn er mooi op tijd zodat Puk kan trainen in het Romeinse leger. Samen met een Romein doen de kinderen oefeningen en leren ze veel over het leven van een Romeinse soldaat. Zo krijgen ze te horen dat ze allemaal geslaagd zijn en dat ze nu voor 25 jaar kunnen tekenen. Ze moeten dan wel morgen om 5.00 uur aanwezig zijn voor de voettocht naar Gallië, want daar willen de Romeinen een kamp gaan opzetten.

Archeon 04
Archeon 05
Archeon 06
Archeon 07

Maar eerst gaan ze naar het Colloseum, om de gladiatoren te zien vechten op leven en dood. De kinderen moeten een rij vormen en dan marcheren ze naar het Colloseum. Bij aankomst krijgen ze hun helmen en zwaarden om het publiek te verwelkomen en de gladiatoren aan te moedigen.

Archeon 08
Archeon 09
Archeon 10

En aanmoedigen doet iedereen met volle kracht! Links zitten de fans van de een en rechts die van de ander. Het wordt een spannende strijd! Wij boffen, want onze held wint, yeeh!

Archeon 11
Archeon 12

We lopen nog een klein rondje door het park, dat is zo prachtig in het zonnetje en dan is de dag weer om. Het was fantastisch, Puk vindt het heel jammer dat het afgelopen is en we naar huis gaan. Maar niet getreurd, we komen hier zeker weer terug!