SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We maken Jiaozi

op 2 manieren!
Chinees Nieuwjaar, Aziatisch, Met verse groenten en Varkensvlees
Jiaozi side

De boodschappen
een pakje Jiaozi vellen (diepvries)
200 gram mager varkensvlees
2 + 1 eetlepels arachide olie
een klein stukje gemberwortel
2 lente-uitjes
1/4 witte kool
200 gram Shitake paddenstoelen
1 afgestreken theelepel 5 spice poeder
zeezout & versgemalen zwarte peper
soya- en / of chili saus

Jiaozi home

Jiaozi is een traditioneel gerecht voor het Chinees Nieuwjaar. De vorm van de jiaozi lijkt op goudstaven (Jīntiáo) die als geld werden gebruikt, tijdens de Ming Dynastie. De mensen in China geloven dat als je met nieuwjaar Jiaozi serveert, dit het hele nieuwe jaar door welvaart brengt.

Je kunt Jiaozi op vier manieren maken, op traditionele wijze in een pan water koken, stomen, frituren of in de koekenpan bakken. Wij stomen en frituren ze vandaag. De mini-monstertjes maakt het niet uit, zij vinden ze op alle 4 manieren lekker!

Zo maak je gestoomde en gefrituurde Jiaozi
Begin met het ontdooien van de Jiaozi vellen en roer de soya- en de chilisaus door elkaar om te dippen.

Jiaozi 01
Jiaozi 02
Jiaozi 03
Jiaozi 04

Snij het vlees in kleine blokjes.

Bak de blokjes in de olie.

Snij de lenteui in fijne ringetjes.

Laat het vlees even garen.
Jiaozi 05
Jiaozi 06
Jiaozi 07

Rasp de gember bij het vlees.

Snij de shitake en de kool klein.

Roerbak de groenten met het vlees.

Breng de roerbak op smaak

Jiaozi 08
Jiaozi 09
Jiaozi 10
Jiaozi 11

met zout, peper, 5 spice en sojasaus.

Laat de roerbak even nagaren met het gas uit.

Trek de bijna ontdooide jiaozi velletjes van elkaar en leg ze uit.

Schep een hoopje vulling midden op de deegcirkels.

Strijk wat water op de randen van de Jiaozi

Jiaozi 12
Jiaozi 13
Jiaozi deep fried 01

Druk ze stevig dicht, met je vingertoppen.

Frituur de jiaozi aan elke kant 3 minuten.

Zet het dipsausje er bij.

Gestoomde jiaozi

Bedek de bodem van een pan met water (ongeveer 2 vingers hoog). Breng het aan de kook en draai de warmte laag. Zet het stoommandje op de pan. Let op, het water mag het mandje niet raken!

Jiaozi 14
Jiaozi 15
Jiaozi 16
Jiaozi 18
Vet het stoommandje in met 1 eetl. olie en zet het op de pan.
Strijk water op de randen van de jiao zhi en druk ze stevig dicht.

Joey sluit de jiaozi perfect, op de traditionele manier.

Close up, om te laten zien hoe je dat doet.

Jiaozi 19
Jiaozi 21
Jiaozi 22
Leg de jiao zhi in het mandje met de deksel er op.
Stoom de jiao zhi in 7 - 10 minuten gaar.

Joey vindt Jiaozi op beide manieren even lekker.

Jiaozi steamed promo ll
Jiaozi deep fried 03

Jiaozi, op de traditionele en de moderne manier :)) Xin Nian Kuai Le!