Boodschappen
125 gram tarwebloem
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
1/3 vrije uitloop bio-ei (kamertemp.)
½ theelepel vanille essence
½ theelepel bakpoeder
3 kleuren rolfondant
piepklein stukje wit en zwart rolfondant
Geen picknick zonder koekjes natuurlijk! Vandaag maken we superleuke kameleons voor de mini-monstertjes. Met rolfondant in verschillende kleuren worden het grappige dieren en lekker zijn ze ook! Je hebt wel de speciale 3D geprinte kameleon cookie cutter nodig, anders wordt het erg moeilijk.
Zo maak je kameleon-koekjes
Maak het deeg van het recept op de PDF en leg het minstens een uurtje in de ijskast
Kneed het deeg even snel met de hand.
Rol het deeg uit tot ± 1 cm dikte.
Steek de kameleons uit het deeg.
Leg de koekjes op de bakplaat waarop bakpapier ligt.
Zet de bakplaat met de uitgestoken koekjes minimaal 10 - 15 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 170°C
Bak de koekjes 8 tot 12 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Kneed het rolfondant zacht.
Leg het tegen elkaar.
Rol het dun uit.
Meleer het hier en daar.
Steek de kameleons uit, plak ze met een drup water op de koekjes.
Steek witte (de ogen) en gekleurde cirkeltjes uit met een rietje.
Snij de gekleurde cirkeltjes in de helft (de oogleden), rol piepkleine pupillen tussen je handen en plak alles op elkaar met een druppel water.