Boodschappenlijstje
125 gram bloem
75 gram zachte boter
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
¼ theelepel bakpoeder
rolfondant, geel en lichtbruin
klein stukje rolfondant, zwart,wit en roze
Het is jammer maar ook fijn, de zomervakantie zit er weer op! De mini-monsters zijn vanmorgen knorrig opgestaan maar vrolijk vertrokken, ze zien vandaag al hun schoolvriendjes weer! Wij bakken alvast koekjes, voor na schooltijd!
Zo maak je potloodkoekjes
Omdat we geen potlood-koekuitseker hebben zijn de koekjes niet zo netjes geworden als we wilden, maar de minimonsters zijn straks blij en daar gaat het om!
Maak het deeg met ons recept.
Strooi meel op de bakmat.
Kneed het deeg door.
Rol het uit tot 1cm dikte.
Snij het in een rechthoek.
Snij het dan in potloden.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Laat het deeg minimaal ½ uur rusten in de ijskast en snij intussen het fondant uit
Strooi poedersuiker op je werkplek.
Kneed geel rolfondant tot het zacht is.
Rol het fondant dun uit.
Snij er gele potlooden uit.
Snij ook lichtbruine punten, witte bandjes en roze stuffen uit
Verwarm de oven voor op 175°C
Bak de koekjes in 8 - 10 minuten.
Laat ze helemaal afkoelen.
Snij zwarte potloodpuntjes uit.
Plak het fondant met een drupje water op de koekjes.
Wij gaan snel thee zetten, school is bijna uit!
We hopen dat iedereen een fijne eerste schooldag heeft gehad!