SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Weer naar school

wat maken we voor lekkers?
Zomer, Amerikaans en Koekjes bakken
Back to school sidepic

Boodschappenlijstje
125 gram bloem
75 gram zachte boter
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
¼ theelepel bakpoeder
rolfondant, geel en lichtbruin
klein stukje rolfondant, zwart,wit en roze

Back to school home

Het is jammer maar ook fijn, de zomervakantie zit er weer op! De mini-monsters zijn vanmorgen knorrig opgestaan maar vrolijk vertrokken, ze zien vandaag al hun schoolvriendjes weer! Wij bakken alvast koekjes, voor na schooltijd!

Zo maak je potloodkoekjes

Omdat we geen potlood-koekuitseker hebben zijn de koekjes niet zo netjes geworden als we wilden, maar de minimonsters zijn straks blij en daar gaat het om!

Back to school 01
Back to school 02
Back to school 03
Back to school 04

Maak het deeg met ons recept.

Strooi meel op de bakmat.

Kneed het deeg door.

Rol het uit tot 1cm dikte.

Back to school 05
Back to school 06
Back to school 07

Snij het in een rechthoek.

Snij het dan in potloden.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Laat het deeg minimaal ½ uur rusten in de ijskast en snij intussen het fondant uit

Back to school 08
Back to school 09
Back to school 10
Back to school 11

Strooi poedersuiker op je werkplek.

Kneed geel rolfondant tot het zacht is.

Rol het fondant dun uit.

Snij er gele potlooden uit.

Snij ook lichtbruine punten, witte bandjes en roze stuffen uit

Verwarm de oven voor op 175°C

Back to school 12
Back to school 13
Back to school 14

Bak de koekjes in 8 - 10 minuten.

Laat ze helemaal afkoelen.

Snij zwarte potloodpuntjes uit.

Back to school 15
Back to school homepage

Plak het fondant met een drupje water op de koekjes.

Wij gaan snel thee zetten, school is bijna uit!

We hopen dat iedereen een fijne eerste schooldag heeft gehad!