Icon en

When Pigasso met Mootisse

a clash of the Titans
Prentenboek, Engelstalig en Kunst
When pigasso met matisse home

When Pigasso met Mootisse
Auteur/Illustrator: Nina Laden
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald: niet
Verschenen: april 1996
Uitgeverij: Chronicle Books
ISBN13: 9780811811217
Prijs: € 15.99 (HC)
Leeftijd: 5 - 9 jaar

When Pigasso met Mootisse is een fictief kinderboek over de twee wereldberoemde schilders. Het is briljant geïllustreert in de stijl van de meesters. De vrolijke kleuren en de grappige tekeningen brengen ze tot leven, ook voor jonge kinderen.


Nina Laden heeft al veel boeken geschreven en al veel prijzen gekregen voor ze. Haar gevoel voor humor en haar slimme teksten spreken mensen van alle leeftijden aan.

When pigasso met matisse 01
When pigasso met matisse 02
When pigasso met matisse 03
Nora Laden vertelt hoe de twee schilders elkaar ontmoeten, buren worden en dan ruzie krijgen omdat ze elkaars schilderijen afkraken. Ze vinden allebei dat zij de beste schilder zijn dus spat de verf over de pagina's. Ieder beschildert zijn huis maar dan bouwen ze een schutting tussen de huizen, ze willen elkaar nooit meer zien.
When pigasso met matisse 04
When pigasso met matisse 05
Als beide schilders zich toch wel eenzaam gaan voelen achter hun schutting bloeit de vriendschap weer op. Samen gaat alles beter en maken ze een meesterwerk. Een humoristisch verhaal en prachtig artwork maken samen een briljant boek! Met achterin het boek het ware verhaal over Picasso en Matisse.

 

3 eeuwig glinsterende sterren voor When Pigasso met Matisse!