SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Wij waren hier eerst

een dierenboek voor kids
Info, Nederlandstalig, Biologie, Leesboek en Dierenboek
Wij waren hier eerst sidepic

Wij waren hier eerst
Auteur: Joukje Akveld
Illustrator: Piet Grobler
Foto's: Justin Fox
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Vertaald: niet
Verschenen: mei2017
Uitgeverij: Gottmer
ISBN13: 9789025766498
Prijs: € 27.99 (HC)
Leeftijd: 11 - 14 jaar

Wij waren hier eerst home

Wij waren hier eerst heet ons boek van de week, en dat klopt helemaal! Als je naar de voorkant van het boek kijkt begrijp je al: dat zeggen de dieren bij monde van Joukje Akveld. We weten het allemaal al langer dan vandaag: het gaat niet goed met de dieren en met onze planeet en dus ook niet met ons.

Het lijkt alsof mensen het niet willen begrijpen, we tobben veel over de economie maar blijkbaar niet over de toestand van onze planeet. Terwijl we zoveel van onze kinderen houden maken we ons niet echt druk over in welke toestand we de aarde straks aan hen overdragen.

Joukje Akveld trok 4 maanden door Zuid Afrika en ze geeft ons een ontluisterend inkijkje in het bestaan van de wilde dieren die daar leven. Maar het is niet allemaal ellende, ook al verminderen de dieren heel snel in aantal door jacht en stropers en gebrek aan ruimte bijvoorbeeld.

Tijdens haar reis praat ze met allerlei mensen, want er zijn gelukkig ook mensen die naar oplossingen zoeken voor deze bedreigde dieren. Zij werken vrijwillig in wildparken en opvang centra.

Wij waren hier eerst 01
Wij waren hier eerst 03
Wij waren hier eerst 05

Joukje Akveld schrijft heel eerlijk, ze windt nergens doekjes om of verzacht de waarheid voor jonge lezers. Het boek is goed geschreven, het leest vlot en je krijgt heel veel informatie. De foto's zijn schitterend en de illustraties van Piet Grobler voegen er echt iets aan toe. De aangeraden leeftijd ligt helemaal aan het kind, het moet niet te teerhartig zijn en de waarheid willen weten.

Verder staan er veel losse weetjes in en onze mini-monsters zijn dol op weetjes. Het boek geeft bovendien veel stof voor goede gesprekken, iets wat helemaal niet verkeerd is in dit internet tijdperk ;) Al met al een prachtig cadeau, zo'n mooi uitgevoerd dik boek, vol interressante informatie. Drie sterren zijn eigenlijk te weinig!

Drie grote, prachtige sterren die hopelijk nog heel lang onbekommerd zullen stralen voor Wij waren hier eerst!