Chocolade Cupcakes
100 gram Tony’s chocolade, melk of puur
150 gram boter (kamertemperatuur)
150 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels cacao
snuf zout
125 ml karnemelk
Botercrème
220 gram zachte boter
480 gram banketbakkerssuiker
1 eetlepel puur vanille-extract
3 - 5 eetlepels slagroom
turqoise voedingskleurstof
Decoratie
zilverparels - optioneel Frozen cupcake toppers
Deze zondag maken we winterse chocolade-cupcakes, al is de winter pas begonnen. We spuiten er botercreme op en decoreren de cupcakes met een Frozen cupcake topper, van Etsy. We krijgen meteen een goed idee, we kijken de film en eten er deze cupcakes bij. Gezellig! (We geven het recept met de bijbehorende botercreme maar de mini-monstertjes eten de cupcakes liever met slagroom) ;))
Zo maak je de Frozen cupcakes
Smelt de chocola au bain marie en laat het afkoelen.
Weeg de boter en suiker af.
Mix ze door elkaar tot het een romig mengsel is.
Klop de eieren er één voor één een door.
Roer meel, zout en cacao samen.
Zeef het er bij en schep het erdoor.
Vouw het tot het een glad mensel is.
Schep de chocola er door.
Voeg er de melk aan toe.
Roer het tot een glad beslag.
Zet vormpjes in het bakblik.
Verwarm de oven voor op 175°C
De baktijd voor de cupcakes is 20 minuten maar check na 15 minuten of ze al gaar zijn
Schep de vormpjes 3/4 vol.
* Bak de cupcakes 20 minuten.
Laat ze afkoelen in het blik.
Dan op een rooster.
Voeg suiker aan de slagroom toe als aangegeven
Klop de slagroom en roer de kleur erdoor.
Schep de slagroom in een spuitzak.
Spuit slagroomrozetten op de cupcakes.
Versier de cupcakes met zilverparels.
Steek er Frozen cupcake toppers in (optioneel).
Fijne winter!