De boodschappen
700 gram doorregen rundvlees
2 eetlepels olijfolie
2 uien, grof gesneden
2 eetlepels bloem
2 theelepels gedroogde kruiden
150ml rode wijn
450ml groenten fond (blokje)
2 eetlepels tomatenpuree
1 laurierblaadje
300 gram wortels, grof gesneden
250 gram kastanje-champignons, plakjes
3 tomaten, zonder zaad en in kwarten
zeezout & vers gemalen zwarte peper
handjevol platte peterselie, grof gehakt
De stoof blijft hip! De eenvoudige maar goede maaltijd die onze voorouders al aten - zij het wat aangepast wat vet betreft - smaakt ons nog steeds heel goed. Je moet even wat wassen en snijden (tenzij je gesneden vlees en groente koopt) en je moet even geduld hebben. Maar dan heb je ook wat!
Zo maak je de winterstoof
Verwarm de oven voor tot 180°C
Kijk af en toe even of de saus niet teveel indikt, schenk er eventueel wat water bij.