Boodschappenlijstje
60 gram frambozen (vers of diepvries)
4 theelepels frambozenjam
90 ml slagroom
180 gram witte chocolade, gehakt
20 gram ongezouten boter, in blokjes
Mini-pasticcinibakjes gevuld met witte chocolade en frambozen? Graag! Met een doos kant & klare koekdeeg-bakjes in de vriezer zijn we heel snel klaar! De swirl bovenop vraagt duidelijk meer oefening maar we hebben ons best gedaan. De oefening gaat zeker komen want de pasticcini zijn erg lekker!
Zo maak je mini pasticcini met frambozen & witte chocola
Druk de frambozen door een zeef.
Bewaar het sap even.
Vul de bakjes met de jam.
Hak de chocolade fijn.
Doe de slagroom in een steelpan en breng het net aan de kook op middenhoog vuur (je ziet dan bubbeltjes aan de rand van de pan)
Neem de pan direct van het vuur.
Voeg de chocola en de boter toe.
Roer tot beiden opgelost zijn.
Schenk de bakjes tot aan de rand vol.
Leg een druppel frambozensap in het centrum.
Maak met een tandenstoker een mooie swirl in het centrum, net zoals wij dat probeerden te doen ;)) en laat de pasticcini harden in de ijskast.
Neem de pasticcini een half uur voor serveren uit de ijskast.