Icon en

World of Dino's

ons eerste vakantie-uitstapje!
Info, Zomer en Vakantie- & weekenduitjes
World of dinos homepage

WORLD OF  DINO'S
Van 8 juli t/m 27 augustus 2023


Van Nelle Fabriek
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Dagelijks geopend
van 10.00 tot 17.00 uur

De entree sluit om 15.00 uur

World of dinos sidepicll

Snazzie is een echte democratie, elke vakantie maken we een lijstje met wat de monstertjes het liefst willen doen. Iedereen roept zijn liefste uitje en helemaal bovenaan staat (hoe kan het ook anders?) World of Dino's, in de oude Van Nelle Fabriek.

Dat is lekker dicht bij huis voor ons! Dus vandaag gaan we naar de Van Nelle weg 1, naar de Dino's kijken en op avontuur, want het is een echte ontdekkingstocht en die is niet zonder gevaar!

World of dinos 01
World of dinos 02
World of dinos 03

Bij aankomst zien we buiten al meteen een groot doek met gigantische dino's, dat belooft wat! Net binnen zien we een vliegtuig uit de Jurassic Parc films. We zullen straks nog veel meer voertuigen tegenkomen...dat hebben we al op de website gezien.

En ja hoor, je kunt in een jeep zitten en dan steekt er ineen een levensgrote dino over, vlak voor je auto! Heel leuk dat hier ook veel interactieve dingen zijn! Het is niet alleen kijken, je kunt zelf ook van alles doen! Maar dan zien we ineens waar we voor gekomen zijn!

World of dinos 04
World of dinos 05
World of dinos 06
World of dinos 07

Als we langs de grote Dilophosaurus lopen staat hij daar rustig, met zijn mooie grote kraag. Maar als we dichterbij komen is het wel schrikken, hij heeft ons gezien en doet zijn grote enge bek open! En of dat niet erg genoeg is gaat hij plotseling op zijn achterpoten staan, deze dino is gigantisch! Was dat schrikken!

World of dinos 08
World of dinos 09
World of dinos 10

We zien bekende maar voor ons ook nieuwe nieuwe namen van de dinosurussen, en er zijn er veel hier! Deze kentrosaurussen kenden we nog niet, ze lijken ons erg lief! Het zijn in ieder geval planteneters, al hebben ze heel scherpe uitstekels op hun rug, en ze zijn familie van de Stegosaurus. Ze leefden 155 miljoen jaar geleden in Afrika. Je leert hier ook veel, er staan overal grote borden met veel informatie.

World of dinos 11
World of dinos 12

De Velociraptors kennen we wel, dat hun naam Snelle Rover betekent daar kijken we niet van op! We weten dat ze niet groot maar supersnel zijn en ook dat ze vlees aten! In de Jurassic Parc films hebben ze schubben, net als hier in World of Dino's. Maar wetenschappers denken dat ze veren hadden al konden ze niet vliegen.

World of dinos 13
World of dinos 14
World of dinos 15

De Oviraptor kenden we nog niet, hij ziet er heel anders uit als de Velociraptor. Zijn naam betekent eierdief maar misschien klopt die naam eigenlijk niet! Er zijn maar niet veel skeletten van de Oviraptor gevonden, en al helemaal geen complete. Dus misschien leek het dier niet zoveel op wat we vandaag hier zien. Ook deze dino's hadden waarschijnlijk veren!

World of dinos 16
World of dinos 17

Er is hier veel te zien en te leren als het over de dinosaurus gaat, maar er zijn ook nog allerlei andere aktiviteiten. Wat leuk dat je hier als Ranger mee kunt doen aan een opgraving, misschien vind je wel een Dino bot! Maar als jij dat graven niet zo leuk vindt kun je ook naar de Dino golfbaan en een paar rondjes spelen. Ga op Jeep safari of maak een ritje in de Dino express!

World of dinos 18
World of dinos 19
World of dinos 20

Op weg naar de uitgang lopen we eerst nog langs prachtig verlichte dino reuzen en dan komen we uit bij de souvenier shop. We willen liever niet naar huis zonder souveniertje, om ons er aan te herinneren hoe mooi de tentoonstelling was. We hebben een heel leuke ochtend gehad en tegelijk weer veel geleerd!