De boodschappen voor 12 cupcakes
150 ml biologische yoghurt
3 vrije uitloop bio-eieren, losgeklopt
1 theelepel vanillesuiker
175 gram lichtbruine basterdsuiker
140 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
een mespunt zout
100 gram amandelmeel
175 gram boter, gesmolten
Voor Valentijn maken we romantische yoghurt cupcakes met witte chocolade frosting en rozenknopjes. Vandaag bakken we de cupcakes en morgen volgt de frosting en de fondant decoraties en dan zijn de Valentijn-cupcakes af.
Zo maak je yoghurt cupcakes
Zet de papieren vormpjes in het cupcakeblik.
Doe alle droge ingrediënten in een grote kom.
Roer het door elkaar tot het goed gemengd is.
Maak een kuiltje in het midden van de kom.
Weeg de yoghurt af.
Mix de eieren met de yoghurt.
Tot het een glad, luchtig mengsel is.
Verwarm de oven voor op 170°C
Smelt de boter op laag vuur.
Laat de boter even afkoelen.
Giet de boter en yoghurt mix in de kuil.
Schenk de vormpjes tot 2/3 vol.
Bak de cupcakes in ± 15 minuten gaar.
Laat de yoghurt-cupcakes in de vorm op een rooster afkoelen.
Hou de cupcakes vers in een koektrommel.