Boodschappenlijstje voor 8
500 gram tarwebloem
125 ml halfvolle melk
125 ml olijfolie
125 ml yoghurt
2 theelepels zout
7 gram droge gist
2 vrije uitloop bio-eidooiers, losgeklopt
sesamzaadjes
500 gram rundergehakt
1 wortel en 1 ui
zeezout en versgemalen zwarte peper
takjes verse platte peterselie
½ theelepel ras el hanout
Vandaag bakken we eens hartige broodjes voor het Suikerfeest of je kunt ze eten tijdens Ramadan, na het vasten. Deze zachte, witte yoghurtbroodjes zijn gevuld met rundergehakt en de mini-monstertjes vinden ze erg lekker. Wij ook en daarom...
Zo maak je yoghurtbroodjes met rundgehakt
Roer de gist door het meel en doe het in de mixerkom.
Voeg de olie, zout, yoghurt en melk toe en mix.
Leg het deeg op de bakmat en kneed het met de hand door.
Vorm een bal van deeg, leg het in een schone, ingevette kom.
Laat het afgedekte deeg op een warme plaats 1 uur rijzen.
Hak intussen ui en wortel in kleine stukjes en doe ze met het gehakt in een kom.
Voeg kruiden, zout & peper en peterselie toe en roer alles door elkaar.
Verhit de olie in een braadpan en bak het gehaktmengsel bruin.
Laat het gehaktmengsel sudderen tot de groenten zacht zijn.
Doe het gehakt in een schaaltje en zet het even opzij.
Het deeg is goed gerezen als de hoeveelheid ruim is verdubbeld.
Kneed het deeg snel door en snij het in vieren.
Rol het deeg uit tot ½ cm dikte, steek er cirkels uit.
Rol de cirkels iets platter, tot het ovalen zijn.
Verwarm de oven voor tot 200°C
Schep vulling op het deeg en strijk geklopte eidooier op de randen.
Vouw het deeg dubbel en knijp de randen stevig dicht.
Stop de naad in en laat de broodjes 30 minuten rijzen op de bakplaat.
Strijk eigeel gemixt met 2 druppels water op de broodjes en strooi er sesamzaadjes over.
Bak de broodjes in ± 15 minuten licht goudbruin en gaar.
Laat de broodjes even rusten op de plaat en dan afkoelen op een rooster.
De yoghurtbroodjes met gehakt smaken nog lekkerder met een beetje ketchup of mosterdmayonaise er bij!
Eid Mubarak!