Boodschappenlijst
200 g zalmfilet zonder vel
koud water
1 middelgrote ui, gehalveerd
sap van ½ citroen
1 laurierblad
30g ongezouten boter
1 sjalot, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
100g gerookte zalm
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels bieslook, fijngehakt
zeezout & versgemalen zwarte peper
Een Franse zalm Rillette is een perfect hapje voor oud en nieuw. Het smaakt erg lekker op een toastje maar ook bij de brunch, met getoast brood. De verse zalm wordt gepocheerd in een kruidenbadje en gemengd met de gerookte zalm. De Rillette is snel klaar en dan zet je hem een paar uur in de ijskast om te koelen en zodat de smaken blenden. Dus je kunt het handig van tevoren maken!
Zo maak je een zalm rillette
Snij één ui door en snipper de tweede.
Pers de halve citroen, zet 1 eetlepel opzij.
Snij de verse zalm in kleine stukjes.
Doe de zalm met citroensap, laurier en ui in een steelpan.
Vul de pan tot 2 cm boven de vis aan met koud water en breng het langzaam aan de kook
Laat het mengsel 3-4 minuten sudderen.
Giet het af en zet het opzij.
Smelt de boter.
Bak de gesnipperde ui zacht maar niet bruin.
Snipper de bieslook en zet het opzij.
Doe beide soorten zalm in een kom.
Voeg de gebakken uitjes samen met de boter toe.
Doe de bieslook en mayonaise erbij.
Dan de eetlepel citroensap.
Breng het op smaak met zout en peper.
In het originele recept worden alle ingredienten nu samen geplet, tot een smeersel, wij houden het liever grof, als een salade
Aan jou de keus!
Wij scheppen alles door elkaar, tot èèn geheel.
Serveer de Rillette Saumon met getoaste baguette.
Gelukkig Nieuwjaar!