SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zelfgebakken broodstengels

met bacon & kaas
Lunch, Brood bakken, Brits, Met kaas, Bijgerecht, Met vleeswaren / spek en Snacks
Broodstengels sidepic

De boodschappen
4 plakjes bacon
135 gram wit tarwemeel
4 gram zout & 4 gram suiker
5 gram geraspte parmezaan
1 zakje droge gist (7 gram)
50 ml warm water
30 ml olijfolie
2 eetlepels melk

Broodstengels sidell

Bij de lichte kippensoep - die we gisteren al maakten - smaken deze broodstengels erg lekker! Ze zijn hartig en knapperig, perfect voor bij zo'n soepje. Nog een plus, de minimonsters krijgen zo gelijk nog iets stevigers binnen, dan een lichte soep.

Zo maak je bacon&kaas broodstengels

Broodstengels 01
Broodstengels 02
Broodstengels 03
Bak de bacon - zonder vet - knapperig.
Roer het meel met suiker, zout en kaas.*
Los de gist op in het water.

*Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel

Broodstengels 04
Broodstengels 05
Broodstengels 06
Broodstengels 07
Roer de olijfolie er door.
Giet het gistpapje in het kuiltje.
Mix alles door elkaar.
Kneed het deeg met de hand.

Kneed het deeg nog 5 minuten door, rol het in een bal, druk de bal plat en verkruimel de bacon er over

Verwarm de oven voor tot 180°C

Broodstengels 08
Broodstengels 09
Broodstengels 10
Kneed de bacon door het deeg en verdeel het in 4 gelijke stukken.
Vorm lange stokken van het deeg, hoe dunner hoe mooier!
Laat de broodstengels 10 minuten rijzen en bestrijk ze met melk.
Broodstengels 11
Broodstengels home
Bak de broodstengels in 10-12 minuten goudbruin.
Serveer de broodstengels nog warm.

Maar ook als tussendoortje smaken deze hartige broodstengels prima!