Boodschappenlijstje
½ zakje droge snelle aktie gist (3.5g)
50 ml lauw water
250 gram witbrood-meel
1 theelepel zout
25 gram zachte boter
1 eetlepel honing+ 2 druppels extra
2 chocolade knoopjes
stukje witte chocolade, gesmolten
Handig om te hebben maar niet echt nodig:
een staande mixer met een deeghaak
De lijm op de Palmpasenstokken is helemaal droog dus vandaag bakken we de broodhaantjes, zoals afgesproken! Broodhaantjes zijn niet moeilijk te maken, het is net als boetseren. De monstertjes vinden het ook leuk om te doen, ze maken de vleugels. Om er zeker van te zijn dat de broodjes helemaal gaar zijn bakken we de vleugeltjes apart. In plaats van met een mixer kun je ook met de hand kneden.
Zo maak je broodhaantjes
Roer de gist door 50ml lauw water, zet het 10 minuten opzij.
Doe meel, zout, boter en honing in de mixer en voeg de gist toej.
Zet de mixer aan en laat het mengsel 10 minuten mixen.
Vet intussen een grote schone kom lichtjes in.
Neem het elastische, plakkerige deeg uit de mixer en kneed het kort met de hand door
Leg het deeg in de schone kom.
Dek het deeg af en laat het 1 uur rijzen.
Onze kom is iets te klein!
Kneed het deeg kort met de hand, hou 2 stukjes apaprt.
Vorm het deeg in twee simpele haantjes.
Trek er een snaveltje uit en geef beide hanen een staart.
Laat de haantjes 20 minuten rijzen.
Terwijl de hanen rijzen vormen de monstertjes hun vleugels uit de twee stukjes deeg en die mogen ook rijzen
Verwarm de oven voor op 170°C
De hanen zijn goed gerezen!
Bak de haantjes in 15-20 minuten gaar.
Laat de vogels afkoelen op een rooster.
Smelt de witte chocolade au bain marie, gebruik het om de vleugels op de haantjes te plakken
Bak de vleugels in 12-15 minuten lichtbruin en gaar.
Plak de oogjes op met honing en laat honing en chocolade drogen.
Laat de chocolade helemaal hard worden voor je de hanen op de palmpasen-stokken steekt!
Wij wensen jullie een fijn Palmpasen!