Boodschappenlijstje
250 gram patent bloem
1 theelepel baking soda
140 gram donkerbruine basterdsuiker
2 theelepels speculaaskruiden
een snufje zout
150 gram koude boter, in blokjes
4 eetlepels melk
rijstebloem, om de vorm in te dopen
Komende zondag staat er geen recept op snazzie maar in plaats daarvan bakken we vandaag al Hello Kitty Speculaasjes. Morgen komt Sinterklaas aan in Nederland en je hebt twee dagen nodig om speculaas te maken.
Op dag 1 maak je het deeg, op dag 2 bak je de koekjes af. Dat wordt dan vroeg opstaan want de uitgestoken koekjes moeten minstens nog een uutje of 2 koelen in de ijskast, gelukkig voor ons gaat het bakken snel!
Zo maak je Hello kitty Speculaasjes
Meet, weeg en doe de 5 eerste ingrediënten in een kom.
Roer alles doo relkaar tot het goed gecombineerd is.
Voeg de koude boterblokjes aan het meelmengsel toe.
Wrijf de boterblokjes met je vingertoppen in het meelmengsel.
Doe de melk bij de grove deegkruimels.
Kneed het door tot het deeg glad is.
Verpak het deeg in een vershouddoek.
Leg het deeg in een schone kom.
Zet de kom een nachtje in de ijskast.
Dag 2
Leg een vel bakpapier op de bakplaat
Bestuif je werkplek royaal met rijstebloem.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1½cm dikte.
Doop de vorm en de stempel in de rijstebloem.
Druk met de stempel de gezichtjes in de koekjes.
Zet de bakplaat met de Hello Kitty's minstens 1 uur in de ijskast en verwarm de oven voor op 170°C
Leg de koekjes met wat afstand op de bakplaat.
Zet de koekjes een (paar) uur in de ijskast.
Bak de koekjes in 12-15 minuten gaar.
Laat de speculaas eerst koelen op de bakplaat.
Verhuis de Hello Kitty koekjes dan naar een rooster.
De Hello kitty's smaken naar de Sinterklaas-tijd van het jaar!
Veel plezier bij de Sinterklaas-intocht!