Wat heb je nodig?
de Pâte sucrée van gisteren
een bakmat of bakpapier
wat meel om de mat mee te bestrooien
deegroller
scherp mesje
schoteltjes
kleine geribbelde bakvormpjes Ø 6 cm
kleinere geribbelde bakvormpjes Ø 4 cm
100 gram Tony's chocolade, puur of melk
75 ml slagroom
Vandaag bakken we taartbakjes van het deeg dat we gisteren maakten, Pâte sucrée taartbakjes. Simpel en snel maken we zo zes bakjes, stap voor stap en we bakken ze in de oven. We vertellen je ook gelijk hoe je heel simpel een chocolade & peer vulling kan maken.
Zo bak je Pâte sucrée taartbakjes
Begin met het deeg uit de ijskast te pakken.
Vet de vormpjes in met bakspray.
Kneed het deeg kort.
Rol het uit tot 1 cm dikte.
Snij 6 cirkels uit.
Verwarm de oven voor op 190°C
Frommel de cirkels voorzichtig in de vorm.
Druk het deeg aan in de holtes.
Snij het deeg langs de rand af.
Het is geen probleem als het deeg een scheurtje of gaatje oploopt bij het in de vorm frommelen. Druk er een afgesneden stukje deeg op, daar zie je na het bakken niets meer van.
Strijk de rand rondom de vormpjes glad met je vinger.
Bak de taartbakjes in 12-15 minuten goudbruin.
Laat de bakjes in de vormpjes afkoelen.
Helemaal koud komen de bakjes makkelijk uit de vorm.
Bewaar de taartbakjes in een koekjestrommel of vries ze in.