Boodschappenlijstje
2 speklapjes, samen +/- 250 gram
zeezout en versgemalen peper
2 eetlepels boter of margarine
een half glaasje koud water
Speklapjes bakken is helemaal niet moeilijk en ze zijn zo klaar. Nog belangrijker, ze zijn erg lekker en hartig en ze geven je een heerlijke jus. Ze passen perfect bij elke stamppot die je maar kan verzinnen. Maar bij rijst smaken ze ook heerlijk, gemarineerd of met een beetje ketjap. In de aziatische keuken worden ze ook vaak gebruikt.
Zo bak je speklapjes
Wrijf de speklapjes in met zout en peper .
Doe de boter in de koekenpan en laat het bruinen.
Leg de speklapjes in de hete boter.
Bak het vlees in enkele minuten bruin.
Draai om en bak de andere kant ook krokant.
Laat de speklapjes uitlekken op keukenpapier.
Voeg het koude water aan het bakvet toe.
Zet het vuur even hoog om het water te verwarmen en het bezinksel los te krijgen voor in de jus
Schenk de jus in een kommetje en zet het bij het vlees.
Dan blijven de speklapjes lekker knapperig.
Het speklapje en de jus smaken erg lekker bij andijvie stamppot, hutspot en stamppot zuurkool!