SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zo eenvoudig maak je zelf frambozenjam

met het recept van Mary Berry
Basisrecept, Brits, Met vers fruit en Jam / compote / jelly
Frambozen jam sidepic

Boodschappen
200 gram verse frambozen
250 gram gelei suiker (normaal of speciaal)

ook nodig
een gesteriliseerde pot
 

Frambozen jam sidepicll

Vandaag maken we de simpele frambozenjam van de Britse Queen of Cakes and bakes Mary Berry. Morgen willen we haar Weense Krullen bakken en die worden gevuld met haar vers gemaakte frambozenjam en een simpele Amerikaanse botercrème. Deze koekjes zien er zo lekker uit! We beginnen met de jam dan kan die een nachtje opstijven in de ijskast.

Zo maak je Mary's verse frambozenjam

Frambozen jam 01
Frambozen jam 02
Frambozen jam 03
Frambozen jam 04

Weeg de frambozen en de suiker.

Smelt de suiker op laag vuur.

Kook zoals op de suiker staat..

Giet de jam in een zeef.

Volg de aanwijzingen die op de verpakking van de suiker staan, dat is belangrijk!

  • Gewone geleisuiker is zoeter, heeft een langere kooktijd en een andere verhouding fruit/suiker
  • Geleisuiker speciaal is halfzoet, kookt korter en de verhouding fruit/suiker is ook anders
Frambozen jam 05
Frambozen jam 06
Frambozen jam 07

Wrijf de jam zachtjes door de zeef.

Laat de jam afkoelen.

Zet de afgekoelde jam in de ijskast.

Dek het bord af en geef het een nachtje de tijd om in de ijskast op te stijven

Frambozen jam 08
Frambozen jam 09

Zet een schone jampot klaar, want we hebben teveel jam.

Geen probleem, jam op toast is ook heerlijk!

Morgen bakken we Mary Berry's Weense krullen en maken we botercrème!