Boodschappen
200 gram verse frambozen
250 gram gelei suiker (normaal of speciaal)
ook nodig
een gesteriliseerde pot
Vandaag maken we de simpele frambozenjam van de Britse Queen of Cakes and bakes Mary Berry. Morgen willen we haar Weense Krullen bakken en die worden gevuld met haar vers gemaakte frambozenjam en een simpele Amerikaanse botercrème. Deze koekjes zien er zo lekker uit! We beginnen met de jam dan kan die een nachtje opstijven in de ijskast.
Zo maak je Mary's verse frambozenjam
Weeg de frambozen en de suiker.
Smelt de suiker op laag vuur.
Kook zoals op de suiker staat..
Giet de jam in een zeef.
Volg de aanwijzingen die op de verpakking van de suiker staan, dat is belangrijk!
- Gewone geleisuiker is zoeter, heeft een langere kooktijd en een andere verhouding fruit/suiker
- Geleisuiker speciaal is halfzoet, kookt korter en de verhouding fruit/suiker is ook anders
Wrijf de jam zachtjes door de zeef.
Laat de jam afkoelen.
Zet de afgekoelde jam in de ijskast.
Dek het bord af en geef het een nachtje de tijd om in de ijskast op te stijven
Zet een schone jampot klaar, want we hebben teveel jam.
Geen probleem, jam op toast is ook heerlijk!
Morgen bakken we Mary Berry's Weense krullen en maken we botercrème!