Boodschappenlijstje
250 ml rode bessensap
2.5 kaneelstokje
1 theelepel citroenrasp
60 gram fijne suiker
1 eetlepel maizena
Het rode bessensap dat oma gebruikte om haar rode bessensapsaus te maken kwam uit een flesje van Hero. Die flesjes zijn er nog en het recept van oma hebben we ook :) Deze saus smaakt er lekker bij vanille- maar ook bij griesmeelpudding. Het recept voor griesmeelpudding volgt, we maken eerst de saus.
Zo maak je rode bessensapsaus
Doe het bessensap met citroenschil en kaneelstokjes in een pan.
Breng het sap aan de kook en laat het 20 minuten zacht koken.
Voeg de suiker aan het sap toe en los het op door te roeren.
Blijf even roeren tot de suiker helemaal opgelost is.
Roer dan een papje van maizena en water.
Zeef het sap en verwijder citroen en kaneel.
Roer het maizenapapje er door.
Blijf enkele minuten roeren.
Totdat de saus indikt.
Schenk de saus in een glas.
Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.
Bewaar de bessensapsaus in de ijskast.
Maar serveer het warm of op kamertemperatuur.