Icon en

Zo maak je Butterscotch-saus

en Franse crème Chantilly
Basisrecept, Info, Herfst en Bijgerecht
Butterschotch sidepic

Boodschappenlijstje

Butterscotch-saus
60 gram fijne suiker
20 gram ongezouten boter
200 ml slagroom
1 theelepel vanille extract

Crème Chantilly
200 ml slagroom
2 eetlepels poedersuiker
1 theelepel vanille extract

Chantilly cream sidepic

Vandaag een basisrecept voor Butterscotch-saus want morgen bakken we een Franse Appel Charlotte. Butterscotch-saus is een zoete bruine saus die bij taart, ijs en pudding wordt gegeten. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze er dol op! Tegelijk geven we het recept voor Franse crème Chantilly door, omdat het zo lekker is bij de Charlotte morgen. In de UK eten ze het er allebei bij!

Zo maak je Butterscotch-saus

Butterschotch 01
Butterschotch 02
Butterschotch 03
Butterschotch 04

Zet een pan met water en suiker op laag vuur.

Breng het water aan de kook, laat de suiker smelten.

Laat het suikermengsel zo langzaam bruinen.

Klop de boter door het bruine suikermengsel.

Butterschotch 05
Butterschotch 06
Butterschotch 07

Roer de slagroom erdoor.

Blijf roeren tot de saus romig is.

Laat het afkoelen en indikken.

Zo maak je Franse Crème Chantilly

Chantilly cream 01
Chantilly cream 02
Butterschotch home

Klop de slagroom met suiker en vanille.

Klop tot je zachte pieken ziet

Geef de Crème Chantilly er apart bij.

Lekker!