Boodschappenlijstje
50 gram pure chocolade (minimaal 70% cacaobestanddelen)
100 gram ongezouten boter, zacht
200 gram gezeefde poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
melk, om de botercrème losser te maken
De herfst is begonnen en morgen is het Michaëlsfeest, dat vraagt om een mooi drakenboek en iets lekkers er bij. Daarom maken we vandaag chocolade botercrème en morgen bakken we er mini-chocolade cupcakes bij. Zowel de botercrème als de cakejes zijn snel en makkelijk te maken, zodat er nog genoeg tijd overblijft om lekker te luisteren naar de mooie drakenverhalen uit het boek!
Zo maak je chocolade botercrème
Hak de chocolade fijn.
Smelt het au bain marie.
Zet het opzij om af te koelen.
Klop de boter tot het bleek en romig is.
Zeef de poedersuiker
Voeg de suiker geleidelijk aan de boter toe.
Blijf kloppen terwijl je de suiker toevoegt.
Voeg de vanille en de afgekoelde chocolade toe.
Blijf kloppen tot alles goed opgenomen is en de botercrème glad en zacht is
Als je botercrème iets te stijf aanvoelt om op te spuiten...
Klop dan de crème iets losser met wat druppels melk.
Schep de botercrème in een spuitzak met een rozetmondje.
Spuit rozetjes op de mini-cupcakes.
Zet de cupcakes even in de ijskast terwijl je de decoratie maakt.
Laat de cupcakes op kamertemperatuur komen voor je ze serveert.
Mooi Michaëlsfeest gewenst!