Boodschappenlijstje
100 ml slagroom
200 gram roomkaas
1 theelepel vanille extract
50 gram oedersuiker
1½ eetlepel cacao
30 gram chocolade
Vanmorgen bakte je de mini-taartbakjes, vanmiddag maak je de chocolade-cheesecake mini-taartjes af. We maken eerst de chocolade cheesecake vulling en dan kleine chocolaatjes om te decoreren. Hiervoor kun je pure-, witte- of melkchocolade gebruiken. Vind je dit niet nodig dan zijn gekochte chocolade eitjes ook leuk. We gebruiken beide. :))
Zo maak je de cheesecake vulling en de chocolaatjes
Doe de slagroom in de mixer.
Klop de slagroom stijf.
Klop de roomkaas er door.
Klop kort de vanille erdoor.
Klop dan de poedersuiker er door.
En tot slot klop je de cacao erdoor.
Laat de chocoladevulling even opstijven.
Schep de cheesecake-vulling in een spuitzak.
Spuit de chocolade-cheesecake-vulling in de bakjes.
Zet de chocolade-cheesecake-taartjes een half uurtje in de ijskast, om op te stijven
Intussen maak je de chocolade figuurtjes
Smelt de chocolade au bain marie.
Neem de chocolade van het vuur.
Schep de chocolade in de vorm.
Laat de chocolade harden.
Zet de chocolade figuurtjes een kwartiertje in de vriezer
Druk de harde chocolade figuurtjes voorzichtig uit de vorm.
Druk de chocolaatjes op de mini-cheesecake taartjes.
We wensen jullie alvast mooie paasdagen!