Boodschappenlijst voor 4 personen
1 ui, in dunne ringen gesneden
4 ananasringen (2 cm dik)
4 hamburgerbroodjes, gehalveerd
Ijsberg slablaadjes, gescheurd
2 tomaten, in dunne plakjes
Voor de burgers
500 gram mager rundergehakt
een fijngehakt uitje
vleeskruiden en paneermeel
1 klein vrije uitloop bio-ei
Optioneel
dikke tomatenchutney, om te serveren >>
Het is een heerlijke zomer, we maken nog maar eens een hamburger in het weekend, een Aussie burger deze keer. De burgers maken we vers, van mager rundergehakt, gekruid en met een fijngehakt uitje. Daar kneden we dan een klein eitje door en wat paneermeel zodat de burgers mooi stevig worden. Maar eerst maken we een simple tomaten chutney, ook vers! Maar Heinz tomaten ketchup smaakt ook lekker bij de burgers.
Zo maak je de Aussie burgers maar eerst de chutney
Snij 500g tomaten in vieren en dan in achten.
Doe er 3 lenteuitjes, 40g rietsuiker en 50 ml appelazijn bij.
Doe er zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak bij.
Breng aan de kook en laat 15 minuten zach sudderen.
Laat de tomaten chutney helemaal afkoelen in een groot, koud soepbord, doe het in een pot en zet het dan in de ijskast
Bereid de andere ingredienten alvast voor
Was en scheur de ijsberg sla.
Snij een rode sjalot in dunne ringen.
Kneed het gehakt met het uitje etc.
Kneed of vorm de burgers.
Bak de uienringen goudbruin.
Grill de ananas aan beide kanten.
+/- 3 minuten per kantt.
Snij de broodjes door de helft.
Toast ze op de grill.
Beleg de broodjes met droge sla.
Bak de beefburgers 4 minuten per kant in de grillpan, of tot ze mooi bruin en gaar zijn
Leg de burgers op de sla.
Leg de ananas en de uienringen op de burgers.
Leg de bovenkant van de broodjes op de Aussie burgers en geef de tomaten chutney (of de tomatenketchup) er bij