SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zo maak je kalkoen cake pops l

met een zelfgebakken cake
Thanksgiving (Amerikaans), Amerikaans, Winter, Cake Pops, Feesten van over de wereld , Snoep en Traktatie
Turkey pops sidepic

Voor de cake                
100 gram boter                
100 gram fijne suiker            
½ theelepel vanille-extract            
2 vrije uitloop bio-eieren            
100 gram zelfrijzend bakmeel        
Voor de botercrème
75 gram zachte boter
150 gram poedersuiker
½ theelepel vanille-extract
Voor decoratie
200 gram chocolade, gesmolten
gekleurd rolfondant

Turkey pops homepage

Vandaag maken we grappige kalkoenen voor Thanksgiving, van cakepops. De kalkoenen verdwijnen snel! De monstertjes gobbelen alles op, net als echte kalkoenen :)) We maken de andere helft van de cakepops met sprinkeltjes, net zo lekker en dat gaat een stuk sneller!

We beginnen met de cake en de botercréme. Wij bakken een halve cake, dat is genoeg voor 15 cakepops. Verdubbel het recept als jij liever 30 cakepops wil maken.

Zo maak je kalkoen-cakepops

Verwarm de oven voor op 190C / 170°C hetelucht

Turkey pops 01
Turkey pops 02
Turkey pops 03
Turkey pops 04

Mix boter en suiker romig.

Mix de eieren 1 voor 1 door.

Klop de vanille er door.

Zeef het meel in de kom erbij.

Turkey pops 05
Turkey pops 06
Turkey pops 07

Vouw het meel in het botermengsel.

Tot je een goed gemengd beslag hebt.

Vet de bakvorm in met boter.

Turkey pops 08
Turkey pops 09
Turkey pops 10
Turkey pops 11

Schep het beslag in de vorm.

Bak de cake in +/- 25 minuten.

Laat de cake even afkoelen in de vorm.

Tik hem uit de vorm op een rooster.

Terwijl de cake afkoelt maak je de botercréme

Turkey pops 12
Turkey pops 13
Turkey pops 14
Turkey pops 15

Doe boter en suiker in de keukenmachine.

Mix tot het samen goed gemengd is.

Proef of de poedersuiker helemaal is opgenomen.

Klop de melk door het botermengsel.

Turkey pops 15
Turkey pops 17
Turkey pops 18

Voeg de vanille ook aan het botermengsel toe.

Klop alles nog even goed door elkaar.

De vanille-botercréme is nu klaar.

We zetten de afwerking van de Kalkoen cake pops morgen online, in een tweede blog. Anders wordt dit blog te lang en blijf je scrollen!