Voor de cake
100 gram boter
100 gram fijne suiker
½ theelepel vanille-extract
2 vrije uitloop bio-eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
Voor de botercrème
75 gram zachte boter
150 gram poedersuiker
½ theelepel vanille-extract
Voor decoratie
200 gram chocolade, gesmolten
gekleurd rolfondant
Vandaag maken we grappige kalkoenen voor Thanksgiving, van cakepops. De kalkoenen verdwijnen snel! De monstertjes gobbelen alles op, net als echte kalkoenen :)) We maken de andere helft van de cakepops met sprinkeltjes, net zo lekker en dat gaat een stuk sneller!
We beginnen met de cake en de botercréme. Wij bakken een halve cake, dat is genoeg voor 15 cakepops. Verdubbel het recept als jij liever 30 cakepops wil maken.
Zo maak je kalkoen-cakepops
Verwarm de oven voor op 190C / 170°C hetelucht
Mix boter en suiker romig.
Mix de eieren 1 voor 1 door.
Klop de vanille er door.
Zeef het meel in de kom erbij.
Vouw het meel in het botermengsel.
Tot je een goed gemengd beslag hebt.
Vet de bakvorm in met boter.
Schep het beslag in de vorm.
Bak de cake in +/- 25 minuten.
Laat de cake even afkoelen in de vorm.
Tik hem uit de vorm op een rooster.
Terwijl de cake afkoelt maak je de botercréme
Doe boter en suiker in de keukenmachine.
Mix tot het samen goed gemengd is.
Proef of de poedersuiker helemaal is opgenomen.
Klop de melk door het botermengsel.
Voeg de vanille ook aan het botermengsel toe.
Klop alles nog even goed door elkaar.
De vanille-botercréme is nu klaar.
We zetten de afwerking van de Kalkoen cake pops morgen online, in een tweede blog. Anders wordt dit blog te lang en blijf je scrollen!