SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zo maak je

Franse crème pâtissière
Basisrecept, Techniek, Met ei, Frans en Glazuur / Fondant / (Boter)crème
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re sidepic

Boodschappenlijstje
5 vrije uitloop bio-eidooiers
50 gram fijne suiker (voor dooiers)
40 gram patent bloem
400 ml volle melk
50 gram fijne suiker (voor melk)
20 gramboter
1 vanillestokje of theelepel vanille extract

Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re sidepicll

Vandaag laten we je stap voor stap zien hoe je een klassieke Franse crème pâtissière maakt. Het is niet moeilijk maar je moet wel alles exact afwegen en vooral geduld hebben ;)) Als het klaar is ben je echt blij want het smaakt toch lekker!

Zo maak je crème pâtissière

Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 01
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 02
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 03
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 04

Doe de eidooiers met de suiker in een grote kom.

Klop tot het geel bleek wordt.

Zeef het meel er bij.

Klop het rustig door het eiermengsel.

Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 05
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 06
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 07

Blijf kloppen tot het meel helemaal opgenomen is.

Schraap de randen van de kom schoon en klop.

Breng de melk in een steelpan aan de kook.

Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 08
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 09
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 10
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 11

Voeg de suiker aan de melk toe.

Doe de vanille erbij.

Breng de melk weer aan de kook.

Giet wat bij het eiermengsel.

Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 12
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 13
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 14

Roer tot alle melk is opgenomen.

Schenk het mengsel weer terug in de pan.

Breng al roerend aan de kook.

Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 15
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 16
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 17
Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 18

Blijf continue roeren tot het dik is.

Zet een schaal koud water klaar.

Schenk de creme in een andere schaal.

Zet hem in het koude water.

Druk een vel huishoudfolie op de crème pâtissière om vorming van een vel te voorkomen

Cr%c3%a8me p%c3%a2tissi%c3%a8re 19
Creme patissiere home

Zet de helemaal afgekoelde crème in de ijskast, om op te stijven.

Morgen maken we Deense koffiebroodjes met de pâtissière crème, met aardbeien.

Bonne Chance! Veel succes!