Boodschappenlijstje
500 gram blanke amandelen
de geraspte schil van 1/2 citroen
500 gram fijne kristalsuiker
1 - 2 vrije uitloop bio-eieren
Als je van amandelspijs houdt is er niets lekkerder dan zelfgemaakt. Natuurlijk kun je zelf iets bakken en dan in de supermarkt kant en klaar 'amandelspijs' kopen. Maar dat haalt het in de verste verte niet bij homemade. Het grappige is dat het zo klaar is en je hebt er weining ingrediënten voor nodig. Wel een keukenmachine, die heb je echt nodig! We gebruiken het geweldige recept van Cees Holtkamp.
Zo maak je vers amandelspijs
De voorbereiding
Maal de amandelen.
Rasp de citroenschil.
Klop de eieren los.
Voeg suiker en rasp aan de gemalen amandelen toe.
Voeg er wat ei aan toe en maal het tot een grof mengsel.
Blijf gelijk ei toevoegen maar misschien heb je niet alles nodig.
Check steeds of de spijs al aan elkaar kleeft.
Schep het dan over in een grote kom.
Kneed het even goed door met de hand.
Als de consistentie goed is vorm je er cilinders van.
Verpak de cilinders in vershoudfolie.
Leg de amandelspijs in een schone kom en zet in de ijskast.
Laat de amandelspijs minstens 4 dagen in de ijskast rusten, dan kunnen de smaken goed op elkaar inwerken. Morgen het recept voor een met amandelspijs gevulde speculaastaart!
Tip! Amandelspijs kan goed in de vriezer bewaard worden.