Boodschappenlijstje
200 ml mandarijnensap
70 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eidooiers
30 gram suiker
200 gram zachte ongezouten boter
Ook nodig:
een keukenthermometer
een spuitzak
een bloem spuitmondje #1b
We bakken Speculaas-cupcakes, supersnel en simpel maken we mandarijn-botercrème om er rosetjes van te spuiten. Staat leuk, smaakt lekker en als je het het proeft denk je: Sinterklaas! Wij maakten de botercrème eerst, dan kan het lekker even opstijven. Alleen niet vergeten, voor je het gaat opspuiten eerst goed doorroeren of mixen, anders is de crème te stijf en moet je hard werken om het op te spuiten!
Zo maak je mandarijn-botercrème
De voorbereiding
Pers mandarijnen tot je 200 ml sap hebt geperst.
Doe sap en suiker in een pan en breng het aan de kook.
Los de suiker op, neem van het vuur en laat het wat afkoelen.
De boter moet zacht zijn maar niet te, snij het in blokjes,
Zo maak je de botercrème
Doe de suiker en eidooiers in een grote kom.
Klop ze goed door elkaar.
Voeg het warme sap toe en klop erdoor.
Zet de pan terug op het vuur en laat het mengsel indikken.
Zeef het mengsel in een grote, schone kom.
Laat het mandarijnmengsel afkoelen tot 35°C.
Klop dan - beetje bij beetje - de boterblokjes er door.
Schep de gladde mandarijn-botercrème in een schone kom.
Dek de kom af en laat de botercrème in de ijskast opstijven.
Vergeet niet de mandarijn-botercrème eerst los te roeren (of mixen) voordat je het in de spuitzak schept!