Duitse Vanille botercrème
300 ml volle melk
75 gram fijne suiker
1 theelepel vanillestokje
3 vrije uirloop bio-eidooiers
30 gram maizena
100 ml slagroom, stijfgeklopt
150 gram zachte boter
Morgen maken we Donauwelle, een heerlijk Duits gebakje met verse kersen, twee soorten cake en een Duitse vanille botercrème. De botercrème maken we een dag van te voren, zodat het een nachtje kan opstijven in de ijskast.
Zo maak je deze Duitse vanille botercrème
Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes er uit.
Doe de melk in een steelpan en breng het tegen de kook aan.
Voeg de suiker, vanillestok en zaadjes er aan toe.
Roer intussen de eidooiers met de maizena mooi glad.
Doe er 1/3 van het melkmengsel bij en roer het glad.
Doe nu het eimengsel bij het melkmengsel in de pan en verwijder het stokje.
Blijf onafgebroken roeren tot het indikt, roer zodat het niet aanzet op de bodem.
Giet het hete vanillemengsel door een zeef in een koude schaal, druk er vershoudfolie op en laat het in de ijskast afkoelen tot het op kamertemperaruur is
Klop terwijl je wacht de slagroom stijf
Zet de schaal met vanillesaus 1 uur in de ijskast.
Klop snel de boter door de vanille creme.
Voeg ook de geklopte slagroom toe.
Meng alle drie de mengsels samen.
We strijken de vanille botercrème op de donauwelle-cake.
Als de gebakjes opgemaakt zijn zien ze er zo uit.
We gebruiken deze heerlijke vanille botercrème niet alleen in Donauwelle maar op allerlei gebak.
Tussen koekjes, op cupcakes en in taarten smaakt het ook erg lekker!