Icon en

Zo maak je vanille botercrème

met banketbakkersroom
Techniek, Glazuur / Fondant / (Boter)crème en Koningsdag
Vanille botercreme sidepic

Boodschappenlijstje
Voor de botercrème

300 gram boter, op kamertemperatuur
75 gram poedersuiker
banketbakkersroom, op kamertemperatuur

Voor de banketbakkersroom
500 ml melk
1 vanillestokje of vanille extract
100 gram suiker
2 vrij uitloop-eidooiers
45 gram maïzena

Vanille botercreme homepage

Om deze soort botercréme te maken heb je banketbakkersroom nodig, dus die maken we eerst. Als de banketbakkersroom helemaal afgekoeld is meng je het met de botercréme en dan is het toch lekker! We gebruiken deze botercréme om Oranje kasteeltjes mee te maken, voor Koningsdag. Dat recept staat vandaag ook online. Wij maken vanille maar je kunt er elk smaakje dat je lekker vind door mengen.

Zo maak je botercréme met banketbakkersroom

Vanille botercreme 01
Vanille botercreme 02
Vanille botercreme 03
Vanille botercreme 04

Doe 50ml melk, eidooiers en de  suiker in een grote kom.

Klop het door elkaar met een garde tot het goed gemengd is.

Klop de maizena er door en blijf kloppen tot het glad is.

Doe 450ml melk en vanille (merg en peul) in een steelpan.

Vanille botercreme 05
Vanille botercreme 06
Vanille botercreme 07

Breng de melk aan de kook en verwijder dan de peul.

Voeg de melk in twee delen toe aan het ei-mengsel en blijf roeren.

Laat het mengsel in 1-2 minuten indikken, terwijl je blijft roeren.

Schenk het mengsel in een grote schaal zodat het snel kan afkoelen tot kamer temperatuur, druk er folie op om een vel te voorkomen

Vanille botercreme 08
Vanille botercreme 09
Vanille botercreme 10

Zet de schaal dan in de ijskast.

Klop de zachte boter met de poedersuiker.

Klop tot slot de banketbakkersroom er door.

Vanille botercreme 11
Oranje kasteeltjes homepage

Dek de botercréme af en zet het weg tot de kasteeltjes klaar zijn.

Het recept voor de kasteeltjes staat vandaag ook online!

Wij wensen jullie een fijne Koningsdag!