Boodschappenlijstje
Voor de botercrème
300 gram boter, op kamertemperatuur
75 gram poedersuiker
banketbakkersroom, op kamertemperatuur
Voor de banketbakkersroom
500 ml melk
1 vanillestokje of vanille extract
100 gram suiker
2 vrij uitloop-eidooiers
45 gram maïzena
Om deze soort botercréme te maken heb je banketbakkersroom nodig, dus die maken we eerst. Als de banketbakkersroom helemaal afgekoeld is meng je het met de botercréme en dan is het toch lekker! We gebruiken deze botercréme om Oranje kasteeltjes mee te maken, voor Koningsdag. Dat recept staat vandaag ook online. Wij maken vanille maar je kunt er elk smaakje dat je lekker vind door mengen.
Zo maak je botercréme met banketbakkersroom
Doe 50ml melk, eidooiers en de suiker in een grote kom.
Klop het door elkaar met een garde tot het goed gemengd is.
Klop de maizena er door en blijf kloppen tot het glad is.
Doe 450ml melk en vanille (merg en peul) in een steelpan.
Breng de melk aan de kook en verwijder dan de peul.
Voeg de melk in twee delen toe aan het ei-mengsel en blijf roeren.
Laat het mengsel in 1-2 minuten indikken, terwijl je blijft roeren.
Schenk het mengsel in een grote schaal zodat het snel kan afkoelen tot kamer temperatuur, druk er folie op om een vel te voorkomen
Zet de schaal dan in de ijskast.
Klop de zachte boter met de poedersuiker.
Klop tot slot de banketbakkersroom er door.
Dek de botercréme af en zet het weg tot de kasteeltjes klaar zijn.
Het recept voor de kasteeltjes staat vandaag ook online!
Wij wensen jullie een fijne Koningsdag!