Boodschappenlijst
70 gram amandelmeel
60 gram patent bloem
70 gram fijne suiker
70 gram poedersuiker
140 gram vrije uitloop bio-eiwit
2 vrije uitloop bio-eieren
Vandaag maken we een basis cakebeslag dat door Franse pâttisiers veel gebruikt wordt voor taarten . Het beslag heet Joconde en het wordt gemaakt van twee soorten meel, twee soorten suiker en twee soorten ei :))
Zo maak je Joconde cake
Zeef het amandelmeel.
Voeg de 2 eieren toe.
Klop meel en eieren door elkaar.
Tot het mengsel glad en glanzend is.
Zet het amandelmengsel even opzij
Doe de eiwitten in een grote kom.
Klop ze half stijf met de mixer.
Voeg de fijne suiker aan het eiwit toe.
Klop het eiwit stijf tot je stijve pieken ziet.
Roer een schep eiwit door het amandelmengsel.
Klop tot het mengsel een luchtig geheel is.
Klop beetje bij beetje de rest van het eiwit door.
Verwarm de oven voor op 190°C en bedek bakplaat met bakpapier
Je mengsel hoort er nu zo uit te zien.
Zeef het meel erbij en klop het door.
Zeef de poedersuiker erbij en mix in.
Het beslag is klaar.
Schenk het beslag op de bakplaat.
Laat de hoeken van de plaat vollopen.
Bak de cake in 10 minuten gaar.
Laat de Joconde afkoelen op de bakplaat.
Eenmaal afgekoeld kun je elke vorm die je wil uit de cake steken.
Morgen het recept om van de Joconde een heerlijke, zomers Franse taart van te maken!