Boodschappenlijstje
2 vrije uitloop bio-eidooiers
20 gram fijne suiker
½ theelepel vanille extract
200 ml slagroom
Voor onze (o)pa's willen we dit jaar voor vaderdag een Banoffee trifle maken, een soort van extra luxe vlaflip. Lekker met vanillevla, caramel en banaan, slagroom en chocolade rasp. Welke papa vindt dat nou niet lekker? We maken het recept in delen, dan staan we niet de hele dag in de keuken, op vaderdag ;)) We beginnen met de vla!
Zo maak je zelf verse vanillevla
Verwarm de slagroom op laag vuur tot het tegen de kook aan is
Doe eidooiers, suiker en vanille in een kan of kom.
Klop alle ingrediënten goed door elkaar.
Klop tot het mengsel tot het schuimig is.
Neem de hete room van het vuur klop het door het mengsel.
Schenk het gelijk weer terug in de pan en zet terug op het vuur, waar je de vla aldoor roerend laat indikken
Schenk het dan in een koude, schone kom.
Dek de vanillevla af en zet het als het afgekoeld is in de ijskast.
Het eerste ingrediënt voor de Banoffee Trifle is klaar, morgen maken we Franse crème caramel
Maar let goed op, de zelfgemaakte vanillevla is zo lekker dat het uit de ijskast verdwijnt voor je het weet!