SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zoetzure rode kool

zo maak je het in
Winter, Bijgerecht, Inmaak, Met verse groenten en Met verse kruiden
Zoetzure rode kool sidepic

Boodschappenlijstje
1 kleine rodekool (+/- 500 gram)
1½ theelepel zeezout
500 ml rode wijnazijn
100 gram bruine basterdsuiker
4 gedroogde laurierblaadjes
6 jeneverbessen
½ eetlepel zwarte peperkorrels
1 kaneelstokje

Zoetzure rode kool sidepicll

Rodekool in maken is heel makkelijk en erg lekker. Nu de eerste bio-rode kolen van dit jaar in de winkels verschijnen zijn wij er als de kippen bij. We maken de kool zoetzuur in, dus bij elke soort Salade, Poké Bowl of je hamburger smaakt de kool heerlijk fris.

Zo maak je zoetzure rodekool in

Begin met het verwijderen van de stugge buitenste bladeren

Zoetzure rode kool 01
Zoetzure rode kool 02
Zoetzure rode kool 03
Zoetzure rode kool 04

Snij dan de kool doormidden.

Snij de stronk uit de kool.

Snij de kool in dunne reepjes.

Was de kool mooi schoon.

Zoetzure rode kool 05
Zoetzure rode kool 06
Zoetzure rode kool 07

Laat de kool drogen op een schone theedoek.

Doe de rode kool reepjes in een grote kom.

Meet het zout af en strooi het over de kool.

Zet de kom een nachtje in de ijskast.

Zoetzure rode kool 08
Zoetzure rode kool 09
Zoetzure rode kool 10

Dek de kom af, morgen maken het inmaken af.

Breng de azijn met de suiker aan de kook.

Blijf roeren tot de suiker is opgelost.

Zet het azijnmengsel opzij en laat het helemaal afkoelen

Zoetzure rode kool 12
Zoetzure rode kool 13
Zoetzure rode kool 14
Zoetzure rode kool 15

Doe de rode kool in een grote gesteriliseerde, goed afsluitbare pot.

Voeg laurierblaadjes, jeneverbessen, peperkorrels en kaneelstokje toe.

Giet het azijnmengsel over het koolmengsel in de pot.

Vul de pot bijna tot de rand en sluit hem goed af.

Zoetzure rode kool 16
Zoetzure rode kool homepage

Laat de kool minstens 4 dagen staan voor je het serveert.

Nu smaakt de rode kool toch lekker!