Boodschappenlijstje
1 recept crème patissière:
5 vrije uitloop bio-eidooiers
50 gram fijne suiker (voor dooiers)
40 gram patent bloem
400ml volle melk
50 gram fijne suiker (voor de melk)
20 gram boter
1 theelepel vanille extract
1 rol vers bladerdeeg
klontje boter, om in te vetten
verse frambozen
Vandaag, op de eerste dag van de zomer, maken we Pasticini estivi con lamponi, wij noemen ze zomergebakjes met frambozen. We laten vandaag een nieuw trukje zien: blind bakken. :)))
Dat betekent je gebak verzwaren met een vulling die je niet opeet, zodat de bodem mooi plat blijft. Deze vulling verwijder je vóór de baktijd om is zodat je gebakjes nog even mooi goudbruin kunnen kleuren. Zo worden je gebakjes extra lekker! Het recept voor de crème pâtissière maak je een dagje eerder.
Zo maak je zomergebakjes met frambozen
Verwarm de oven voor op 200°C
Steek rondjes uit het bladerdeeg met een uitsteker.
Vet 2 cupcake bakvormen met 6 kuiltjes in.
Druk de rondjes zachtjes in de kuiltjes.
Maar...zet de taartbakjes nog niet in de oven!
Want nu gaan we 'blind' bakken en dat doe je zo
Zet cupcakevormpjes in het deeg.
Vul de vormpjes met gedroogde bonen.
Zet nu de bakvormen in de oven.
Bak de bladerdeegbakjes 15 minuten
Neem de bakvormen uit de oven.
Verwijder de vormpjes met bonen.
Zet de bakvormen terug in de oven.
Bak de deegbakjes goudbruin.
Bak de bladerdeegbakjes in +/- 5 minuten licht goudbruin en gaar
Laat de deegbakjes helemaal afkoelen op een rooster.
Pak de crème uit de ijskast en klop het door.
Schep de crème pâtissière in een spuitzak met een ster-tip.
Spuit de koude bakjes vol met de crème.
Bewaar de zomertaartjes in de ijskast tot je ze wil serveren.
Druk dan de frambozen op de Pasticini estivi con lamponi.
Wij wensen je een fijne zomer!