Boodschappenlijst
150 gram kikkererwten, uit blik
30 gram zongedroogde tomaten + 1 extra
2 eetlepels olijfolie + 1 extra
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels tahini
1 - 2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels water
zeezout & versgemalen peper
mild paprikapoeder
De zongedroogde tomaten-hummus hoeft niet te glad, wij vinden het wel lekker als het nog wat structuur heeft. Met de verse groentenstokjes ernaast om te dippen en eventueel een stukje brood erbij is het een lekkere en gezonde snack.
Zo maak je zongedroogde tomaten-hummus met groentenstokjes
Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
Was en/of schil de groenten en snij ze in stokjes.
Doe erwten, tomaten, olie, citroen en tahini in de blender.
Schil, pers en voeg de knoflook toe aan de ingrediënten.
Voeg het water toe en blend alles tot een mooie zachte hummus.
Breng op smaak met zeezout, peper en eventueel citroensap.
Serveer de hummus met de extra tomaat in stukjes er bovenop.
Druppel nog wat olijfolie over de zongedroogde tomatenhummus en bestrooi het licht met paprikapoeder, leg de groentenstokjes er naast.