Boodschappenlijstje
4 vrije uitloop bio-eidooiers (250 ml)
80 gram fijne suiker
50 gram bloem, gezeefd
500 ml volle melk
30 gram cacaopoeder, gezeefd
een pak lange vingers
50 gram pure chocolade, geraspt
optioneel: slagroom + 2 eetlepels suiker
Na de Aubergine Parmigiana (van gisteren) eten we een heerlijk toetje, ook een kinderfavoriet: Zuppa Inglese. Je maakt zelf vanille- en chocoladevla en je serveert het in laagjes met lange vingers ertussen en slagroom er op. Welk kind is hier niet dol op?
Zo maak je Zuppa Inglese
Scheid de eieren en doe de eidooiers in de mixer.
Voeg de suiker toe. mix tot het een luchtig, bleekgeel mengsel is.
Zeef het meel bij het eimengsel en vouw het in.
Vouw het meel in totdat alles goed gemengd is.
Verwarm de melk met de vanille op laag vuur.
Breng de melk zachtjes aan de kook.
Giet de melk al kloppend bij het eimengsel.
Schenk het mengsel dan in een grote pan.
Zet de pan op matig vuur en blijf onafgebroken roeren
Roer tot het mengsel indikt.
Schenk 1/3 custard in een kan.
Zeef de cacao bij de custard.
Meng het stevig door elkaar.
Zo bouw je de Zuppa Inglese op
Leg lange vingers op de bodem en dek af met custard.
Leg er lange vingers op en dek af met chocolade custard.
Leg hier weer lange vingers bovenop en dek af met vanillecustard.
Dek de schaal af en zet hem in de ijskast.
Laat de Zuppa Inglese minstens 2 uur koelen.
Klop intussen de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
Rasp de pure chocolade om straks mee te strooien.
Spuit rozetten slagroom op de Zuppa Inglese.
Strooi er geraspte chocolade over.
Heel lekker, buon appetito!